USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардепи заборонили одяг у стилі «мілітарі»

8 Вересня 2011 17:35
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».
Про це інформує УНІАН.
За ухвалення відповідного рішення проголосували 263 народних депутата із 345 зареєстрованих у сесійній залі. Законопроект передбачає, що «забороняється носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав».
Символіка об’єднань громадян, політичних партій і громадських організацій не повинна відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України, інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади, затверджену відповідними постановами Кабінету міністрів України.
Купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, їхнє привласнення або носіння особою, яка не має на те права, або їхнє незаконне зберігання, а так само носіння військової форми одягу ЗСУ, форми одягу інших військових формувань, органів виконавчої та судової влади, знаків розрізнення, використання колористики «камуфляж» для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на те права – тягнуть за собою попередження або накладання штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладання штрафу від 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
прохожий Показати IP 8 Вересня 2011 19:12
ДІБІЛІЗМ, або не ту країну назвали Гандурасом
Sid Vicious Показати IP 8 Вересня 2011 20:16
Ну, в принципі то непоганий закон. Але як тепер бути рибалкам та мисливцям, які чи не поголовно у камуфляжах ходять?
Голіфе до Sid Vicious Показати IP 8 Вересня 2011 22:15
Змінити камуфляж на поки ще не заборонений камуфляж-білі тапочки,білі простирадла і замість бронежелетів деррев"яні макентоші.
жизнь Показати IP 8 Вересня 2011 23:23
осталось запретить носить одежду других цветов, кроме желтого и синего. а также трусы носки и майки. и вообще, дышать запретить тоже. или налогом обложить...например. идиотизм. полный. БОЖЕ, ВРЯТУЙ НАС!
M Показати IP 9 Вересня 2011 09:35
Ну це вже реально совєцькі закони. Ще не дай Боже закон про буржуазний націоналізм горища дістануть.
Я Показати IP 9 Вересня 2011 09:50
"забороняється носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав". Я так розумію, що, наприклад, якщо людина не працює в міліції, то вона не має права носити міліцейську форму, якщо не військовий - то не маєш права носити форму, яку носять військові укр. армії. І це правильно. І заголовок не вірний. Нардепи не заборонили одяг у стилі "мілітарі", а заборонили носити одяг чинних військови формувань.
Слава Показати IP 9 Вересня 2011 11:26
МАРАЗМ КРЕПЧАЕТ
Анігілятор Показати IP 9 Вересня 2011 11:36
хочуть заборонити саме український камуфляж. ось витяг із законопроекту:"Військовий та спеціальний формений одяг в колористиці «камуфляж» - однострій з забарвленням, який дає можливість маскування на місцевості та проводити спецоперації, здійснювати охорону громадського порядку та затверджений нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України..." Так що носіть імпортний камуфляж, панове!
VSC Показати IP 9 Вересня 2011 13:18
Маразм конечно, НО, слишком много развелось всяких структур, которые носят форму похожую на ментовскую или военную. Для примера можно привести форму контролеров в Епицентре, многие покупатели свято верят, что их на выходе проверяет милиция. Моим заверениям, что это не милиция, а внутренняя служба магазина, которую можно смело посылать на..., никто не верит.
я до VSC Показати IP 9 Вересня 2011 14:20
Ото ж бо й воно... А всі тут розкричались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus