USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наші громади у всьому відчувають підтримку Ірини Констанкевич, – голови ОТГ 23 округу про співпрацю з нардепом*

17 Липня 2019 15:55
«Без продовження процесу децентралізації, без прийняття відповідних законів, які б допомагали громадам ставати економічно спроможними та самостійними, ми ще довго будемо спостерігати, як руйнуються ФАПи, закриваються школи, а ями на дорогах у кращому випадку епізодично латаються. Я бачу майбутнє в об’єднаних територіальних громадах. ОТГ 23 виборчого округу своїми результатами роботи це підтверджують», – переконана народний депутат України Ірина Констанкевич.

Нещодавно Ірина Мирославівна увійшла до складу міжфракційного об’єднання «Децентралізатори». Спільно з колегами планують працювати над розробкою та удосконаленням законодавства у сфері децентралізації.

Про те ж, що вже вдалося зробити для розвитку об’єднаних територіальних громад 23 округу за підтримки Ірини Констанкевич, розповіли їхні керівники.
Голова Любешівської об’єднаної територіальної громади Олег Кух:

«Питання, щодо розв’язання яких ми зверталися по допомогу до народного депутата Ірини Констанкевич, було залагоджено досить швидко та позитивно. Зокрема торік Антимонопольний комітет затягував з наданням висновку нашій ОТГ на придбання комунальної техніки за кошти, які надійшли громаді як інфраструктурна субвенція. Після нашого звернення до Ірини Мирославівни Антимонопольний комітет досить швидко надав усі потрібні документи.

Торік спільно з народним депутатом ми конструктивно розв’язали питання щодо спрямування державних коштів з фонду соцеконому на ті напрямки, які найбільше потребували фінансування. Найпроблемнішою була ситуація щодо добудови школи в селі Гірки. На її реконструкцію Ірина Мирославівна залучила понад 700 тис. грн.

Також спільно працюємо над розв’язанням питання передання с/г земель державної власності у комунальну. Хочу наголосити, що народним депутатам потрібно спілкуватися з людьми, бути з народом, аби бачити і розуміти, що актуально і що саме потребує змін.

Ірина Констанкевич – одна з тих депутатів, які справді тримають руку на пульсі».
Голова Прилісненської об’єднаної територіальної громади Ігор Терещенко:

«З Іриною Констанкевич завжди можна порадитися. Нардеп допомогла громаді отримати кошти з фонду соцеконому. За них ми придбали нову комп’ютерну техніку в заклади загальної середньої освіти, зробили капітальний ремонт котелень із заміною котлів у навчальних закладах сіл Городок та Лишнівка, реконструювали електромережі вуличного освітлення у Городку.

За сприяння Ірини Мирославівни отримали мільйон гривень з облбюджету на придбання шкільного автобуса. За кошти, що їх народний депутат залучила з фонду соцеконому, перекрили дахи в двох 40-квартирних будинках у Прилісному.
Ірина Мирославівна допомогла в облаштуванні у Прилісному майданчика зі штучним покриттям. За її підтримки розпочали будівництво стадіону в Серхові.

Завдяки принциповій позиції Ірини Констанкевич вдалося не допустити приватизації державного підприємства «Волиньторф», яке забезпечує робочими місцями понад 300 жителів громади.

Об’єднати сили громади з роботою народного депутата вдалося й тоді, коли держава заплющила очі на проблему учасників АТО й виділення для них земель. Наша громада у всьому відчуває підтримку Ірини Констанкевич».
Голова Колківської об’єднаної територіальної громади Олександр Палінкевич:

«Ірина Констанкевич – дуже хороший, активний депутат. Торік залучила на потреби нашої громади понад мільйон гривень. Це гроші і з фонду соціально-економічного розвитку, і з обласного бюджету. За ці кошти вдалося замінити покрівлю в будинку культури села Ситниця. Це 600 тис. грн. Також встановили дитячі майданчики у селах Годомичі та Рудники. Завдяки допомозі нардепа ще й вдалося закупити меблі для багатьох навчальних закладів.

Також за сприяння Ірини Констанкевич у Колках цьогоріч нарешті з’явиться довгоочікуваний світлофор – 300 тис. грн. на його встановлення було виділено з обласного бюджету, ще 700 тис. виділила об’єднана територіальна громада.

Люди знають Ірину Мирославівну через її доброту. Хай які проблеми у громади є, вона завжди старається їх розв’язати».
Голова Жидичинської об’єднаної територіальної громади Галина Матвіюк:

«Ірина Констанкевич – перший народний депутат, що приїздить до людей і спілкується з ними, а найголовніше – вміє чути про їхні проблеми і допомагає у їх розв’язанні. У рамках нашої співпраці Ірина Мирославівна залучила кошти з фонду соцеконому на ремонт Жидичинського будинку культури. За її підтримки нам вдалося відкрити сучасний центр для дозвілля дітей. Саме завдяки народному депутату в ОТГ відстояли поштові відділення у Жидичині та Озерці, адже стояло питання про їх закриття.

Також з ініціативи Ірини Констанкевич ми взяли участь у конкурсі проектів від Українського культурного фонду. Наша ідея полягала у створенні філії музичної школи на території Жидичинської ОТГ та впровадженні заходів для розвитку інклюзивної освіти у Липлянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті».
Голова Цуманської об’єднаної територіальної громади Анатолій Дорошук:

«З народним депутатом ми маємо позитивний досвід співпраці щодо підтримки розвитку нашої ОТГ і в плані залучення коштів на соціально-інфраструктурний розвиток, і щодо отримання консультаційної допомоги. Більшість спільно реалізованих ідей стосуються сфери освіти та медицини. Зокрема Ірина Констанкевич дбає про нашу Цуманську районну лікарню. Завдяки народному депутату ми придбали комп’ютерну техніку для цуманської школи, у берестянській школі відремонтували спортивний та актові зали, у липненській – перекрили дах.

Нещодавно завдяки Ірині Мирославівні ми стали учасниками німецько-українського проекту, в рамках якого перейматимемо досвід німецьких колег щодо обліку земель, в тому числі й сільськогосподарського використання, а також щодо тих, які входять до природно-заповідного фонду або раніше використовувалися для видобування корисних копалин».
Голова Тростянецької об’єднаної територіальної громади Олександр Ковальчук:

«Народний депутат Ірина Констанкевич на ремонт нашого Тростянецького будинку культури залучила 800 тис. грн державних коштів з фонду соцеконому. Нам вдалося перекрити дах. Капітальний ремонт закладу культури, площа якого 1500 м2, триває. У планах – на базі тростянецького БК об’єднати керівників усіх клубів ОТГ.

Найбільш проблемне питання – це освіта. Вона «з’їдає» чи не всі гроші. Ми, звичайно ж, не прихильники закриття освітніх закладів, але нам важко працювати. А школа для села – це фактично чинник його збереження. В нашій ОТГ – три дев’ятирічні школи, які в не дуже хорошому стані. А у селі Завітному заклад освіти взагалі зведено у 1929 році. Цю проблему ми озвучили нашому народному депутату. Сподіваємося на її допомогу у розв’язанні освітніх питань».
Голова Гуто-Боровенської об’єднаної територіальної громади Михайло Оліферчук:

«Я вже багато років поспіль працюю з різними людьми – чиновниками та парламентарями, але такого нардепа, як Ірина Констанкевич, у нас ще не було. За останні кілька років у Гуто-Боровенській ОТГ чимало змінилося завдяки підтримці Ірини Миро­славівни. За сприяння нардепа розробили проект на будівництво футбольного стадіону та добудову ЗОШ, перекрили дах та оздобили фасад школи у Гуті-Боровенській. Нардеп також попіклувалася про те, щоб з обласного бюджету було виділено понад 100 тис. грн на ремонт ФАПу в селі Боровне, ще 100 тис. грн було виділено з обласного бюджету на облаштування спортивного майданчика в селі Малі Голоби. Звісно, було багато труднощів, але разом з Іриною Мирославівною нам вдалося втілити в життя дуже багато проектів. Ще більше – попереду. Вірю, що разом нам вдасться побудувати ту Україну, про яку ми мріємо. Громада Гуто-Боровенської ОТГ дуже вдячна Ірині Констанкевич. Такі народні депутати і потрібні громаді».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus