USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Насіров програв суд лікарю, який назвав його діагноз фейком

19 Грудня 2018 16:25
Шевченківський райсуд Києва не задовільнив позов екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до лікаря, який свідчив у справі проти нього.

Як повідомляє Українська правда, суддя відмовила повністю.

Рішення можна оскаржити протягом місяця. Нагадаємо, Насіров вимагав у суді 1 млн від лікаря, який спростував його хибний діагноз.

Адвокат Насірова Костянтин Дорошенко повідомив, що буде рекомендувати подавати апеляцію, однак остаточне рішення ухвалить його підзахисний.

Насіров звинувачував лікаря та медичний заклад у розголошенні діагнозу та у наданні йому допомоги без згоди.

Екс-посадовець просив визнати ці дії незаконними та компенсувати йому 1 мільйон гривень.

Сам Насіров на засідання не прийшов.

Його захисник наполягав, що в Інституті кардіології не мали права проводити примусове обстеження на підставі постанови детектива НАБУ та без згоди Насірова. Крім того, лікар Максим Соколов нібито порушив лікарську таємницю, коли розповів у суді про діагноз екс-очільника ДФС. Представники лікарні та Соколова наполягали, що Насіров був без тями, його офіційних представників не було, тому отримати згоду було неможливо, а медики надавали йому невідкладну допомогу.

Сам лікар пояснив, що перед ним у суді про діагноз розповідали адвокат і прокрор, тому він не вважає це таємницею.

Крім того, Соколов наголосив, що підписав документ про кримінальну відповідальність за надання недостовірних свідчень або відмову свідчити.



До слова, Кабінет міністрів України звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби у січні 2018 року. Як повідомляло слідство, Насіров причетний до «газової схеми Онищенка». На думку детективів, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Суд наказав виплатити поновленому на посаді голови Державної фіскальної служби компенсацію у 184 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus