USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нацоператор на ринку тютюну в Україні: для чого він потрібен

9 Вересня 2020 17:36
Кабмін схвалив з триденним доопрацювання розпорядження про реалізацію пілотного проєкту «Національний оператор на ринку тютюнових виробів».

Документ прийняли на засіданні 9 вересня, повідомляє Економічна правда.

Зазначається, що пілотний проєкт підготувало Мінекономіки спільно з Мінфіном.

За словами заступника міністра економіки Світлани Панаіотіді, зазначений пілотний проєкт буде реалізовано в термін до кінця 2021 року.

За її словами, тютюновий оператор буде створений для боротьби з ухиленням від сплати податків, контрабандою і контрафактом.

Серед вимог до майбутнього оператора наявність:

- ліцензії на оптову торгівлю тютюновими виробами;

- не менше п’яти років досвіду господарської діяльності у сфері оптової торгівлі саме на рину України. І цей відлік досвіду повинен братися від безпосереднього старту проєкту;

- не менше п’яти років співпраці з виробниками та/або імпортерами тютюнових виробів. Також відлік від початку «пілоту». Протягом цього строку має володіти принаймні одним складом в кожній області, здатному забезпечити 10-денну місцеву потребу у тютюнових виробах;

- п’ятирічного досвіду роботи на ринку більше половини керівного складу;

- принаймні 50% працівників логістичного та ІТ-спрямування, з досвідом роботи із системами контролю за обігом тютюнових виробів та сканування ідентифікаційного маркування (Track & Trace), а також юрособа має принаймні пять років досвіду застосування таких систем;

- протягом останніх трьох років має статус великого платника податків (за Податковим кодексом України) та статус великого підприємництва (за Господарським кодексом), протягом трьох років проводився незалежний аудит фінансової звітності, відсутній податковий борг.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus