USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нацполіція Волині просить в облради кошти на ситуаційний центр

23 Травня 2018 12:37
Безпілотний літальний апарат, що дозволить транслювати онлайн відео з усіх подій та спеціально обладнаний службовий автомобіль хочуть придбати для Головного управління Нацполіції в області заради створення Ситуаційного центру поліції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 23 травня.

Як повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в області Володимир Солоненко, депутатам пропонують внести зміни до програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016 – 2020 роки, а саме в частині передбачення фінансування ситуаційного центру в ГУ НП в області. До складу такого центру входитимуть служба 102, яка приймає звернення та передає їх диспетчерам, служба управління нарядами, чергова служба та ситуаційні аналітики, які в режимі онлайн збиратимуть інформацію про випадки та події, а також служба стеження, яка контролюватиме використання засобів електронного контролю та домашніх арештів. Всі служби розміщуватимуться в одній будівлі, у сусідніх кабінетах і здійснюватимуть паралельне керування нарядами. Планують придбати дрон, який забезпечуватиме онлайн трансляцію з місць проведення будь-яких заходів. Створення центру, мовляв, значно покращить реагування нарядів на будь-які події та виклики, поліпшить прийняття управлінських рішень щодо вирішення проблем за кожною конкретною ситуацією.


Член комісії Костянтин Зінкевич поцікавився, які характеристики повинні мати автомобіль ситуаційного центру та безпілотний літальний апарат.

Зі слів Володимири Солоненка, конкретних вимог немає, але наявний дрон не дає можливості транслювати відео на висоті понад 100 метрів, здійснювати зйомку в лісистій місцевості та не працює за температури нижче нуля. Обладнання службового автомобіля включатиме у себе оргтехніку, комп’ютери, потужну відеокамеру з висувним штативом на висоту 3-4 метри, яка дасть можливість мобільно показувати зображення та пересуватися.

Подібні автомобілі вже є в нацполіції Запоріжжя та Дніпра. Йдеться про мікроавтобус, розділений на три відсіки. Відповідно до вимог Нацполіції, зображення з подій повинні передавати в режимі онлайн у ситуаційний центр у Київ.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus