USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найвищий рівень за 20 років: у світі побільшало дитячої праці

12 Червня 2021 07:29
Через пандемію коронавірусу глобальний прогрес щодо викорінення дитячої праці призупинився вперше за 20 років.

Про це йдеться у спільному звіті Міжнародної організації праці (МОП) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає Укрінформ.

Експерти виявили, що з моменту попереднього дослідження, проведеного чотири роки тому, залученими до праці виявилися 160 млн дітей. Це на 8,4 млн більше зафіксованого раніше показника.

Із них половина (79 млн осіб) зайняті на небезпечних роботах, які загрожують їхньому здоров'ю, безпеці або моральному стану, заявляє МОП та ЮНІСЕФ.

У звіті зазначається, що в країнах Африки, на південь від Сахари, зростання населення, абсолютна бідність та неадекватні заходи соціального захисту призвели до того, що за останні чотири роки ще 16,6 мільйона дітей були залучені до дитячої праці.

«Додаткові економічні потрясіння та закриття шкіл, спричинені COVID-19, означають, що діти, які вже зайняті дитячою працею, можуть працювати довше в умовах, що дедалі погіршуються. Крім того, багато інших дітей можуть бути змушені погоджуватися на найгірші форми праці через втрату роботи і доходів серед незахищених сімей», - йдеться у документі.

Експерти прогнозують, що до кінця 2022 року в світі ще 9 мільйонів дітей опиняться під загрозою залучення до дитячої праці внаслідок пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus