USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Не хотіла випускати, я вистрелив їй в голову», – солдат розповів, як розстрілював людей у Дніпрі

27 Січня 2022 13:33
У мережі з’явилося відео, на якому нацгвардієць Артемій Рябчук розповідає хронологію стрілянини, в якій загинули 5 людей.

Як пише Дніпро TV, він розказав, що взяв автомат і застрелив одного контрактника та двох строковиків. Після цього він застрелив дівчину, яка повинна була доповісти про ситуацію, що склалася, та намагався втекти з території заводу. Проте на КПП заводу його не хотіли випускати, тож він застрелив працівницю та переліз через паркан.

Артем Рябчук розповів, що був у тривожній групі, яка має автомати, що зберігаються у спеціальному ящику із замком, але його ніколи не закривали, пише Бабель.

«Я беру автомат, у нас підсумки (військові сумки, призначені для кріплення на поясний ремінь, – ред.), є і магазини по 10 набоїв. Я заряджаю перший магазин і стріляю по тих двох, які знаходяться в КЗЗ (комплекс засобів захисту) – там були два строковики й один контрактник. Один строковик зі старшого призову примудрився якось втекти», – розповів Артем.

Хлопець заявив, що знав про те, що тривожна група звʼязується з частиною кожні 30 хвилин для доповіді обстановки – тому він вистрілив в ІТЗО (інженерно-технічні засоби охорони, – ред.).

«Після чого у відкритий сейф заходжу, забираю всі ріжки до автомата і йду до будівлі заводоуправління. Там жінка мене не випускала. Кажу, що треба терміново вийти, вона відмовила. Я вистрелив їй у голову», – розповів хлопець і додав, що стріляв по дверному замку, сподіваючись, що вилетить і він зможе вийти, але не вийшло. Потім Артем знайшов на території місце, через яке зможе перестрибнути, перерізав колючий дріт і перестрибнув через паркан. Далі хлопець ходив житловими районами Дніпра у пошуках притулку, потім на трасі спіймав машину, яка підвезла його до лівого берега міста. Потім він просто йшов і врешті попросив зустрічну жінку викликати поліцію.
Як інформує ВВС України, Артемій Рябчук два місяці тому припинив бійку між солдатами і про це повідомив керівництво. Останні не вжили жодних заходів, визнали його шісткою і почали з нього знущатися. А він чекав два місяці, щоби отримати автомат і помститися.

Про це сказала депутатка від «Слуги народу», член комітету з правоохоронної діяльності Юлія Яцик. За її інформацією, Рябчука цькували на службі.

«Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву. Останні не вжили жодних заходів, визнали його «стукачем» та почали з нього знущатися. Він спеціально чекав два місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує», – написала Яцик у Фейсбуці.

Вона підкреслила, що це не виправдовує поведінку нацгвардійця, але це може стати підставою притягнути до відповідальності інших службових осіб.

Читати ще: Що відомо про строковика, який розстріляв солдатів у Дніпрі

Артема Рябчука затримали в передмісті Дніпра. Автомат, із якого солдат стріляв по товаришах, був при ньому. Пізніше у мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано стрілянину, що її вчинив строковик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 27 Січня 2022 14:31
"Останні не вжили жодних заходів, визнали його «стукачем» та почали з нього знущатися." - причини шукатимуть довго...
Він знає. Показати IP 27 Січня 2022 14:46
КЗЗ - кімната зберігання зброї. В арміі треба було служити.
Хіба Показати IP 27 Січня 2022 14:48
Могло таке бути в часи св. Авакова
До п'ятидесятників Показати IP 27 Січня 2022 15:59
Якщо ваші віряни йдуть на службу в армію, то чи беруть до рук зброю? Помста командирам і тим , з ким служив, то чому постріл в голову цивільній на КПП? І , взагалі, дуже впевнено(по-лідерськи) виглядає цей "затравлений"...співчуття родинам загиблих, одужання пораненим.
Олексій до До п'ятидесятників Показати IP 27 Січня 2022 17:59
Це що його батьки віряни, не означає що він теж вірянин.
Хм Показати IP 27 Січня 2022 16:05
Помстився кривдникам, а в жінок для чого стріляв...ЖАХ
Я до Хм Показати IP 28 Січня 2022 06:19
тому що баби дурні...поперли проти хлопця з автоматом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus