USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Не видно з тепловізорів та дронів: на Волині створили унікальний глечик-обігрівач, який ідеально підійшов для фронту

26 Січня 2023 18:52
У Луцьку підприємець розробив та почав виробництво керамічних обігрівачів. Прилад має форму глечика та дуже швидко нагрівається навіть від звичайної свічки. Його вже протестували військові на передовій і дуже задоволені.

Про це інформує ТСН.

«До 300 градусів прогрітий внутрішній, другий – 250, і третій −215», – розповідає про свій тришаровий диво-глечик, який щойно зняв з вогню, Василь Цапюк.

Обігрівач-акумулятор з глини дуже швидко нагрівається та довго зберігає тепло. Секрет – у його незвичній формі.

«Тепло, яке потрапляє всередину, виходить потім, проходячи через першу чашу, потім через другу, через третю, відповідно все тепло акумулюється», – переконує чоловік.

Ідея зробити такий обігрівач виникла кілька тижнів тому, а назву вигадала донька Василя. «Каже теплинка, супер, давай волинська теплинка. Зробили логотип», – розповідає волонтер.
На одну таку теплинку йде два кілограми глини, каже майстер Володимир Кусик. «Дотриматись треба висоти, ширини, усе має бути чітко», – додає про філігранність роботи з тепличкою.

Матеріал привезли аж зі Слов’янська, адже ця глина не тріскає під час нагрівання. За кілька тижнів у цій майстерні виготовили уже майже двісті теплинок. Півсотні – передали військовим і ті вже встигли їх протестувати.

«Його не видно з тепловізорів, його не видно з тих дронів, які літають. Можна десь сховатися і погрітися», – каже Василь.

Аби зігрітися на передовій, достатньо мати під рукою бодай маленьку свічку, пальник чи сухий спирт. Як бонус – винахідники поряд із керамічними обігрівачами виготовляють ще й своєрідні грілки-тарілочки, теж із глини, які можна покласти під верхній одяг.

Теплинки планують робити і надалі. І для військових, і для всіх охочих, кому треба зігріти помешкання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus