USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Норвегія готується прийняти до 100 тисяч біженців з України

18 Березня 2022 19:14
Норвегія вважає, що прийме близько 30 тисяч українських біженців цього року, але готується до ситуації, в якій може прибути до 100 000 людей.

Про це заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Якщо прибуття до Норвегії наблизиться до найвищого з цих прогнозів, країні з населенням 5,4 мільйона людей доведеться розмістити біженців на спортивних аренах, складах і навіть наметах, додав він.

«Це не найімовірніший сценарій, але ми повинні мати плани і бути готовими, тому що це може статися», – сказав Стьоре.

За даними ООН, за останні три тижні з України виїхали близько 3,2 мільйонів людей.

Наразі до Норвегії прибуло близько 2000 біженців, і уряд у четвер заявив, що незабаром прийме ще 5250 осіб, у тому числі 2500, які виїхали до Молдови.

Норвегія, яка межує з Росією, планує цього року збільшити витрати на оборону та безпеку на 3,5 мільярда норвезьких крон (398 мільйонів доларів) через війну в Україні, сказав також Стьоре.

Нагадаємо, за останніми даними, понад 3 млн українських біженців покинули свою країну через війну, яку розв’язала Росію.

Також Чехія вже не справляється з потоком українських біженців. Найбільш переповнена Прага. Тут не можна вже знайти місце проживання та школу для українських дітей, повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс. Він закликав українських біженців їхати в інші в регіони країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus