USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нові спортивні майданчики, відремонтований «Колос» та оновлений басейн: спортивне обличчя Луцька

18 Вересня 2020 19:42
Луцьк завжди мав добрі спортивні традиції, адже фізична культура є важливим чинником зміцнення здоров’я жителів міста. Щоб втілювати численні проєкти з розвитку спорту, в Луцьку протягом трьох років за кошти міського бюджету будували спортивні майданчики та стадіони, аби лучани могли реалізувати себе у різних видах спорту, зміцнювались фізично та загартовували характер.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

У 2018 році новий стадіон, на якому багато років були гори сміття, отримали мешканці мікрорайону Вересневе. Коштом міського бюджету за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» облаштували відразу два спортивні майданчики з освітленням та відеонаглядом, змонтували безпечні трибуни для глядачів та встановили футбольні ворота. Сучасний стадіон став не лише окрасою віддаленого мікрорайону, а й місцем організації активного відпочинку дорослих та дітей.
Аби і надалі розвивати спортивну інфраструктуру в Луцьку, 2018 року міська влада повернула у комунальну власність приміщення спортивного комплексу «Спартак», виділивши з бюджету громади 3 мільйона 351 тисяч гривень. Таким чином, у нашому місті створили новий комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа № 3», у якому п'ять видів спорту опановують майже півтисячі юних лучан. У спортивній школі перекрили дах, відновили освітлення та встановили електричну систему опалення, облаштували роздягальні, санвузли та душові кімнати. А цьогоріч будівельники капітально відремонтували ігровий зал, у якому можна організовувати змагання навіть обласного рівня.
У дитячо-юнацькій спортивній школі №2 міста Луцька відкрили оновлений тренажерний зал. За кошти міського бюджету та спонсорів відремонтували приміщення спортивного закладу, замінивши вікна на енергоефективні, здійснили заміну труб холодної води, реконструювали систему опалення, встановили чотири вентилятори та сучасні спортивні тренажери, на яких займаються спортом не лише вихованці школи, а й мешканці мікрорайону.
Крім того, здійснено поточний ремонт приміщення комунального закладу комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1.

Не залишається поза увагою місцевої влади і спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву плавання. Коштом міського бюджету вдалося значно поліпшити матеріально-технічну базу басейну, який щодня відвідують більше тисячі спортсменів та прихильників здорового способу життя. Так, протягом трьох років у басейні здійснили ремонт машинного відділення, оновили малу ванну басейну, капітально відремонтували сходи та облаштували їх пандусом (як головний вхід, так і вхід до малої ванни). Також було встановлено теплові насоси вартістю 1,4 мільйона гривень, що дало змогу лише минулого року зекономити більше 400 тисяч гривень на теплопостачанні.
А у велику ванну басейну було придбано та встановлено годинник-секундомір для поліпшення медичного контролю за станом фізичного розвитку спортсменів високого класу, ваги-аналізатори та електронний динамометр і фотометр. Завершено капітальний ремонт покрівлі приміщення, здійснено поточний ремонт підлоги душових кімнат. За програмою НЕФКО «Енергоефективність у громадських будівлях м. Луцька» утеплено будівлю басейну.

Крім того, спільними зусиллями влади та керівництва закладу встановили сертифіковані силові тренажери для плавців та багатофункціональні шведські стінки.

Особливу роль у спортивному житті нашого міста відіграють громадські організації, що пропагують здоровий спосіб життя. Вперше за роки Незалежності міська влада виділила більше 100 тисяч гривень, аби придбати для Федерації боксу новенький ринг, який вже був випробуваний спортсменами на Міжнародних змаганнях. Адже раніше ринг для таких зустрічей доводилося транспортувати зі Львова.
Уперше за багато років у Луцьку вдалося збудувати та капітально відремонтувати 11 спортивних майданчиків у різних мікрорайонах обласного центру, аби долучити до занять спортом якнайбільше дітей та молоді.
Це спортивні майданчики для міні-футболу зі штучною травою на вулицях Наливайка, 10а, Чорновола, 2, 2а, Волноваська, 5, Софії Ковалевської, 23, 23а, 25, Гулака-Артемовського, 3,5, Київському майдані, 1, 3, проспектах Соборності, 37 б, пр-т Молоді,4, та з поліуретановим покриттям на вулицях Грабовського, 7, 9, Потебні, 50, проспекті Соборності, 25 б .
А на вулиці Глушець, поруч із центральним парком, цього року облаштували найкращий у нашому місті мультифункціональний майданчик з поліуретановим покриттям для ігрових видів спорту. Тут встановили баскетбольні щити, волейбольні та бадмінтоні стійки, трибуни та сучасне освітлення. Здійснили благоустрій території, висадивши зелені насадження. Це перше загальноміське спортивне поле, на якому можуть займатися як початківці, так і професійні команди.
Завершуються роботи з капітального ремонту ще двох спортивних майданчиків із штучним покриттям на вулицях Володимирська, 95а та Гордіюк, 43, 45.

За кошти, виділені з обласного та міського бюджетів, спонсорів, цьогоріч вдалося капітально відремонтувати декілька залів, коридори, роздягальні, душові, санвузли, фойє спортивного комплексу «Колос». З моменту введення його в експлуатацію минуло 33 роки, і за цей час спорткомплекс жодного разу капітально не ремонтували. Депутат міської ради, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко ініціював відновлення спортивного закладу. Долучилися до цієї ініціативи й інші депутати, які спрямували кошти з депутатського фонду на придбання спортивного інвентаря.
2019 року, як ніколи, Луцьк повнився яскравими спортивними подіями. На сучасному стадіоні «Авангард» ми разом вболівали за нашу збірну на чемпіонаті Європи з легкоатлетичних багатоборств, який увійде в історію європейського і національного спорту. І це вперше за роки Незалежності, саме у нашому місті, відбулися такі міжнародні змагання, на які з’їхалися найсильніші спортсмени 8 європейських збірних. За якісну організацію змагань Луцьк отримав відзнаку від першого віце-президента Європейської легкоатлетичної асоціації Доброміра Карамарінова та подяку від Президента Європейської легкоатлетичної асоціації Свейн Арне Хансена.
Також у липні 2019 року на Луцькому стадіоні «Авангард» відбувся відбірковий командний чемпіонат України серед дорослих та молоді.

Справжніми спортивними святами для мешканців міста стають численні всеукраїнські, обласні та загальноміські змагання, у яких беруть участь тисячі лучан. А ранкові гімнастики, що організовують спеціалісти КЗ «Спорт для всіх», уже більше трьох років об’єднують людей, які люблять спорт, пропагують здоровий спосіб життя.
Важливою складовою є фінансова підтримка спортивних команд та міських федерацій з фактично усіх видів спорту. Отримують грошову допомогу від міської влади і кращі спортсмени, які представляють наше місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Варто згадати ще й такі спортивні події, як міжнародні змагання з драг-рейсингу. До Луцька приїхали 58 пілотів не лише України, а й з Польщі, Німеччини, Латвії, Молдови, та Румунії, і такі спринтерські заїзди в місті відбулися вже вдруге. Це зумовлено тим, що Луцьк вразив спортсменів під час попередніх змагань. Як і неймовірне шоу «Карнавал повітряних куль «Аеросфера». А щорічний міський фестиваль сім’ї «Тато, мама, я – спортивна сім’я» збирає родини, які люблять спорт та активний відпочинок. Такі свята об’єднують дітей та батьків в єдиний колектив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Dido Показати IP 18 Вересня 2020 20:25
Круто. Молодці! Хто б що не говорив - нехай покажуть, що самі зробили. А бла бла бла зрадомани завжди будуть гнати.
ФЕДЕРАЦІЯ БОКСУ Показати IP 19 Вересня 2020 09:28
Щиро дякуємо за ринг і взагалі за підтримку боксу і спорту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus