USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинські шахтарі масово звільняються

30 Жовтня 2018 15:04
Колектив шахти №10 «Нововолинська» продовжує акції протестів, з 25 жовтня працівники масово звільняються. 30 жовтня працівники копальні вирушили пішою ходою до Нововолинської міської ради, інформує БУГ.

Головні вимоги шахтарів: виплатити заборгованість по заробітній платі з липня по вересень та передбачити кошти на фінансування будівництва копальні в держбюджеті-2019.

Нагадаємо, колектив шахти №10 18 жовтня мітингував під стінами Верховної Ради.

Більше ста працівників копальні вирушили пішки від будівлі копальні, що знаходиться на території Поромівської ОТГ, до Нововолинської міської ради. Колектив називає свою акцію протесту “попереджувальною” і зазначає, якщо їх не почують, то вони будуть змушені йти до Києва.
На даний момент заборгованість по заробітній платі сягає більше 5-ти мільйонів гривень. Це за липень, серпень, вересень місяць і вже підходить кінця жовтень.

На 2018 рік у держбюджеті було закладено лише 10 мільйонів гривень, потім ще 15 дофінансували після чергових протестних акцій колективу. Та на сьогодні від Міністерства фінансів навіть не надійшли всі кошти. Як повідомляє керівник ДП “Передпускова дирекція шахти №10” Григорій Бар, – це 2 мільйони гривень.

На 2019 рік в державному бюджет передбачили лише 25 мільйонів. Та цього не вистачить навіть на підтримку життєдіяльності копальні та виплату заробітної плати.

Колектив у відчаї, адже постійно змушений “вибивати” гроші та чекати на “подачки”. З 25-го жовтня частина працівників почали писати заяви на звільнення. Щодня по 5 заяв отримує директор копальні. Серед них і прохідники, і працівники апарату управління

Шахта №10 будується майже 30 років і з року в рік повторюється той самий сценарій. З огляду на ситуацію, вводити в експлуатацію копальну і далі не збираються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Енергонезалежний Показати IP 30 Жовтня 2018 17:34
Шахти Волині давно збиткові. Дешевше закупити вугілля з Африки ніж збагатити нашеволинське до відповідного рівня. В Британії свого часу закривали шахти і так само люди протестували. Хочемо ми того чи ні закриття і ліквідація шахт неминуча
незалежний від чого до Енергонезалежний Показати IP 30 Жовтня 2018 18:38
По перше з Африки не дешевше :), по друге африканське вугілля на наших ТЕЦ не горить якщо не домішати наш антрацит, по трете 10 шахта була б незбиткова якби працювала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus