USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Новий міст та дворівнева розв’язка: як у Луцьку планують вирішувати проблему транспортного навантаження

5 Лютого 2021 13:34
Аби зменшити транспортне навантаження на одній із вулиць Луцька, фахівці пропонують звести ще один міст через річку Стир, а також побудувати дворівневу розв’язку.

Про транспортні коридори та проїзд транзитного транспорту розмовляли під час круглого столу з обговорення Комплексної системи організації дорожнього руху в Луцьку.

Як повідомив один із проектантів комплексної схеми організації руху, 40-й квартал – це північного-східний промисловий район міста, де для підвезення вантажу задіяні великогабаритні транспортні засоби.

Тому, щоб розвантажити вузол, розробники системи пропонують провести реконструкцію вулиці Карбишева з виходом на трасу М19. Також вихід на цей автошлях пропонують облаштувати із села Прилуцьке.

Водночас, аби зменшити транспортне навантаження, пропонують закільцювати вулицю Теремнівську з вулицею Карбишева.

Окрім того, на думку експертів, для Луцька актуальна проблема перетину річки Стир. Станом на місті є чотири автомобільні мости через річку – на вулицях Шевченка, Ковельській, Гнідавській та Глушець.

«У годину пік мости на вулицях Шевченка та Ковельській дуже завантажені. Тому нагальним для міста є питання будівництва ще одного мосту через Стир в районі перехрестя вулиць Яровиці та Набережної. Це, а також будівництво дворівневої розв’язки дозволить розвантажити Яровиця», - каже доповідач.

Говорили і про доцільність реконструкції вулиці Гетьмана Сагайдачного, а також вулиць Наливайка та Івана Богуна на території села Прилуцьке з виходом на трасу М19.

Також пропонують провести реконструкцію перехрестя на вулиці Дубнівській. Бо автівки, що рухаються у напрямку від Дубна до центру міста, а також до вулиць Володимирської, Ковельської та Львівської, у час пік можуть дістатися до місця призначення лише через це перехрестя.

Розробники схеми пропонують вирішити проблемне питання за допомогою будівництва кільцевої південної дороги Луцька.

Але оскільки цей проект тривалий і дуже затратний, то пропонують альтернативу – реконструкцію вулиці Садовського та будівництво нової вулиці вздовж залізничного сполучення до села Рованці. Проте для цього потрібно побудувати ще один залізничний переїзд та міст через Стир.

Як повідомлялося, у Луцьку визначили низку вулиць, де постійно виникають затори.

Фото - ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сталін Показати IP 5 Лютого 2021 13:50
Молодці! Аби всі задуми збулися! Надіюся наші внуки побачуть що з цього всьо вийшло)
Берія до Сталін Показати IP 5 Лютого 2021 15:53
Ще поговори мені тут
Клава Показати IP 5 Лютого 2021 15:01
то навіщо територію екс-моргу та художнього комбінату на Франка продали поляку ?..
Volt Показати IP 5 Лютого 2021 16:22
Які експерти? Ці всі дороги зазначенні в генеральному плані. Це все в проектах кінець 80-х років було. А за 30 років нічого не побудували. Тільки будинками заставили. Біля яровиці щоб дорогу розширити вони парковку зробили там має бути пвдземна парковка.
Трололо Показати IP 5 Лютого 2021 23:13
Потрібно встановлювати світлофори, які програмувалися на години пік в сторону інтенсивного руху. Працювати з роботодавцями в плані графіку виходу на роботу - ділити п-ства на ті що працюють з 8:00-17:00, та ті, що 9:00-18:00.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus