USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Ухвалений Волиньрадою бюджет зараз діючий», – директор департаменту фінансів ОДА

21 Березня 2019 13:30
Як наголосив директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, обласний бюджет Волині, прийнятий Волинською обласною радою, є діючим.

Про це йшлося 21 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Так, у ході розгляду питань про внесення змін у обласний бюджет, депутат, заступник голови бюджетної комісії Михайло Імберовський поцікавився, чи будуть прийняті у зв’язку з цим рішення членів комісії законними. Адже голова Волинської ОДА Олександр Савченко направив позов до суду, аби скасувати рішення облради про прийняття бюджету на 2019 рік.

Натомість Ігор Никитюк зауважив, що це вирішуватиме суд.

«Зараз бюджет діючий, він прийнятий і він діючий», – акцентував директор департаменту фінансів на запитання депутатів про те, чи зараз обласний бюджет діє.

Своєю чергою, депутат Вячеслав Рубльов нагадав, що своїм рішенням Олександр Савченко заблокував дію багатьох програм облради, зокрема й соціально важливих.

На це Ігор Никитюк зауважив, що свого часу департамент був не готовий внести 40 поправок від депутатів у проект бюджету, тож доцільно було би перенести на кілька днів останню сесію облради.

Врешті члени комісії вирішили направити запит-звернення Волинській ОДА, аби та прозвітувалася про те, хто, як і кому давав розпорядження по рішенню щодо бюджету, а в подальшому долучити ці документи до судової справи.

В телефонному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Никитюк підтвердив, що рішення депутатів про прийняття не скасоване, а отже бюджет, прийнятий депутатами Волньради – діючий і виконується.

«Поки немає рішення суду, цей бюджет діючий і виконується, рішення не скасоване», – зазначив посадовець.

Зазначимо, як повідомили у Волиньраді, на їх звернення надійшла відповідь від Міністерства фінансів України, в якій йдеться, зокрема, про те, що рішення Волиньради про обласний бюджет – законне.
Нагадаємо, попри доручення голови Волинської ОДА Олександра Савченка заблокувати виконання прийнятого бюджету на 2019 рік, департамент фінансів ОДА затвердив постійний розпис обласного бюджету та подав його в держказначейство, фактично розпочавши його виконання згідно з рішенням сесії Волиньради.

Так, 20 грудня 2018 року депутати Волиньради приймають бюджет області на 2019 рік. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко заявляє, що рішення незаконне і подає до суду, вимагаючи його скасування. Після чого одноосібно вирішує заблокувати виконання бюджету – видає доручення профільному департаменту про фінансування за 1/12 частиною бюджету.

На Савченка і керівника фінансового департаменту Волинської ОДА заводять кримінальні справи, їх дії розслідують правоохоронці. Савченка і Никитюка вимагають відсторонити від займаних посад, згодом на Никитюка подають до суду через протиправну бездіяльність. Головний фінансист, вочевидь, розуміє що йому загрожує в разі виконання незаконного доручення голови ОДА, а тому починає готувати бюджетний розпис.

Савченко звертається до суду з клопотанням про забезпечення позову – фактично просить заблокувати виконання бюджету до того, як суд прийме рішення. Волинський окружний адміністративний суд відмовляє в клопотанні, що змушує ОДА виконувати прийнятий Волиньрадою бюджет поки суд не прийме остаточного рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus