USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Облспоживспілці» дали землю законно, - суд

9 Квітня 2012 09:52
Луцький міськрайонний суд визнав законним рішення міськради про продовження договору оренди із «Облспоживспілкою» на земельну ділянку під Завокзальним ринком терміном на 22 роки. На підставі цього рішення спілка профінансувала завершення будівництва пішохідного моста біля залізничного вокзалу в Луцьку.
Нагадаємо, 5 травня Луцька міська рада продовжила договір оренди земельної ділянки Волинській обласній спілці споживчих товариств на 22 роки. Це рішення в суді оскаржив депутат міськради Андрій Осіпов. На його думку, воно – незаконне.
Підстави для позову депутата
Під час засідання він розповів, що на момент прийняття рішення про передачу землі в оренду облспоживспілці та продовження терміну оренди на 22 роки, частина 12 статті 39 регламенту міськради, на підставі якої питання ставили на повторне голосування, оскаржувалася в суді. «Тому 5 травня її дія була призупинена», - додав Осіпов.
Осіпов також вважає порушенням те, що депутати не проголосували за його пропозицію щодо створення комунального підприємства «Луцький ринок». «І якби його поставили на голосування, то я переконаний, що ми мали б інший вигляд рішення. 28 квітня, ймовірно, її б прийняли, але побоююсь, що саме тому її не поставили на голосування», - переконаний Осіпов.
Окрім цього, він висловив думку, що міська рада самостійно могла б добудувати міст. Мовляв«Облспоживспілка» погодилася будувати міст, бо матиме чималі прибутки. «Тому 1,3 мільйона гривень – не велика сума для них», - зауважив депутат.
Позов депутата – безпідставний
Головний спеціаліст юридичного відділу міськради Ліляна Лабінська у своєму виступі акцентувала увагу на тому, що пропозицією створення КП Осіпов хотів внести кардинальні зміни в рішення.
«Міський голова має право відмовити ініціатору, якщо його пропозиція суперечить раніше прийнятим рішенням ради», - додала вона. На її думку, ініціатива депутата перечила рішенню про продовження оренди договорів оренди з облспоживспілкою на термін до 2014 року.
Щодо припинення дії частини 12 статті 39 регламенту міськради, вона переконувала, що до сесії постанову суду не зареєстрували ні в юридичному відділі, ні в секретаріаті. «Тому рішення прийняте легітимно. Тим більше, згодом, суд не змінив цю частину регламенту», - пояснила Лабінська.
Її підтримав представник облспоживспілки, який назвав позов Осіпова – безпідставним. Мовляв, він не подав доказів, які підтверджують порушення його прав учасника політично-правових відносин.
***
Зрештою, вислухавши всі сторони, суддя Андрій Олексюк вирішив відмовити Осіпову в задоволенні позову.
Щоправда, у коментарі «ВН» депутат сказав, що до Великодня обов’язково оскаржить рішення в апеляційній інстанції.

Підготував Анатолій КОТЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканець Показати IP 9 Квітня 2012 15:05
Цей Осіпов втягнувся у роль клоуна. Заквдяки йому сесіїї Луцької міської ради дивися суцільне задоволенням, навіть у цирк ходити не треба. І все більше і більше схожий на Королевську, яка виступала начеб то в інтересах "Батьківщина", але виключно для самопіару, чим завдавала шкоди цій політичній силі. До речі, Королевську вже виключили і з партії і з фракції "БЮТ", мабуть така ж доля чекає цього вискочку. Звісно, якщо ця політична сила послідовна на всіх рівнях.
БЮТівець Показати IP 10 Квітня 2012 17:10
Це що за коментар, зовсім суті не стосується. Ви просто троль. Як на мене то активних депутатів дуже бракує для міськради. Таких як Осіпов треба більше в усі ради і в Волинську обласну раду. Невже хтось серйозно вважає, що оренда на 25 років луцької землі для приватної загарбницької структури є справедливим. Рішення було прийнято ледь-ледь. На депутатів тиснули. Група депутатів виступила відкриото і боролась за інтереси лучан. І далі продовжують боротись. Якби не пасивність населення, щось би можна було зробити. Шкода, що напевне споживспілка скрізь проплатить судові рішенні і буде вічно користуватись нашею землею. Усім треба боротись і не засуджувати Осіпова а допомогати. Не можете а боїтесь допомогати - не заважайте. Так тримати Андрій
Ніна до БЮТівець Показати IP 12 Квітня 2012 21:24
Ну чому - "загарбницька структура"? Облспоживспілка сплачує орендні платежі, як будь-яка комерційна структура чи громадська організація, що орендує в місті клапоть землі чи підвал. Не є вийнятком тут ні майстерня по ремонту взуття, ні шаховий клуб, ні товариство "Знання"... У Вас з-під носу "загарбницька структура" он комунальний футбольний клуб разом із стадіоном "Авангард" увела, чо ж Ви мовчите?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus