USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Обстріл баз США в Іраку: Іран заявив про 80 загиблих, Пентагон це не підтвердив

8 Січня 2020 10:44
Іранський Корпус вартових Ісламської революції стверджує, що від їхнього нічного ракетного удару по базах США в Іраку загинули близько 80 американських військових і близько 200 були поранені.

Про це з посиланням на розвідку КВІР пише іранське Держагентство Fars, передає Цензор.НЕТ.

У Пентагоні не підтверджують цю інформацію.

«Попередні оцінки вказують на важкі втрати США», – стверджує спікер КВІР.

За його словами, поранених американців евакуювали вертольотами з основної і найбільшої авіабази США в Іраку «Айн-аль-Асад» в мухафазі Анбар, що зазнала ракетного обстрілу.

У КВІР зазначили, що ця база має стратегічну важливість для армії США, оскільки використовується як майданчик для розвідувальних і ударних дронів.

«Близько 20 чутливих точок цієї бази були уражені 15 ракетами, унаслідок чого було знищено значну кількість безпілотних літальних апаратів і вертольотів», – заявили в Ірані.

Іранські військові додали, що жодна з їхніх ракет не була перехоплена, хоч армія США і «була в стані підвищеної готовності».

Нагадаємо, 31 грудня тисячі людей штурмували посольство США в Багдаді, вони увірвалися на територію посольства і спалили будівлю охорони.

Вашингтон звинуватив Іран в атаці на посольство і відправив до регіону додаткові війська. Тегеран звинувачення відкинув і пригрозив ударом.

Вранці 3 січня США завдали авіаудар по колоні на території аеропорту Багдада. В результаті атаки було вбито іранського генерала Касема Сулеймані. Іран обіцяє помститися Америці.

Прем’єр-міністр Іраку засудив дії США, заявивши, що це «запалило ґніт руйнівної війни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Як завжди Показати IP 8 Січня 2020 16:54
*Гегемон* ніколи цього не підтвердить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus