USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Одна донація рятує три людських життя: в Україні – дефіцит донорської крові

14 Червня 2021 19:54
В Україні – дефіцит донорської крові. Але українці про це дізнаються, коли телефонують знайомі і просять її здати. Та іноді кров потрібна терміново.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, пише ТСН.

«Час це змінити! Щоб донорство ставало нормою, необхідно говорити про нього зараз. Тому донорський рух Червоні, що об’єднує державні та недержавні організації, зацікавлені у створенні потужної донорської культури, запустив кампанію #rozkazhy. Кожен, хто розповість про свій перший досвід донорства – допоможе врятувати тисячі життів», – пише МОЗ.

У міністерстві закликають: якщо ви здавали кров – не мовчіть.

Розкажіть: напишіть про те, як вперше здали кров. Чому наважилися, чого боялися, як готувалися та як все минуло.

Закличте інших розказати. Поясніть, чому важливо розповідати про свої добрі вчинки та запропонуйте друзям поділитись своїми історіями першого донорства з хештегом #rozkazhy.

Тегніть. Коли будете публікувати пост, не забувайте хештег #rozkazhy. Так з’явиться хвиля історій, яка збільшить кількість охочих стати донорами. Це історії, які рятують життя.

«Ми почнемо першими. Минулих вихідних працівники МОЗ здали близько 10 літрів крові. Здаємо кров регулярно разом з колегами, а також поодинці. Робимо так, тому що одна донація крові допомагає врятувати три людських життя. Вона є корисною для самого донора крові, адже запускає процес оновлення організму, стимулює імунітет та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи. Запрошуємо й інші органи влади долучатися до цієї кампанії», – наголосили у МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus