USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Онкохворим діткам з Волині передали інфузомати від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

2 Лютого 2021 08:00
Сім інфузоматів, які придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», уже прибули на Волинь і днями їх почнуть використовувати для введення хіміопрепаратів маленьким пацієнтам онкогематологічного відділення Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

«Насправді це дуже важливі апарати для онкогематології. Ми чекали на них дуже довго. Такі апарати недешеві, але вони вкрай потрібні онкохворим діткам. Звернулись до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», і там одразу відгукнулись на наше прохання, – каже генеральна директорка медзакладу Ірина Горавська. – Дякуємо дуже особисто Ігорю Палиці за те, що сьогодні – свято в онкогематологічному відділенні, бо є ще сім нових апаратів. І хочеться сказати слова подяки ще й фірмі «Волиньфарм-імпекс», зокрема її засновнику Ігорю Івановичу Бондаруку. Вони дуже швидко зреагували на наше прохання і швидко привезли апарати за дуже низькою ціною».
Як зазначила завідувачка онкогематологічного відділення Яна Рижко, донині у них було п’ять сучасних інфузоматів, що їх теж закупили благодійники, тепер же завдяки Фонду – 12. Крім того, активно кошти збирають волонтери, долучається чимало благодійників. Тож завідувачка відділення вірить, що незабаром кожне з 25 ліжок у відділенні буде забезпечене новим інфузоматом.

Читайте ще: Ігор Палиця оплатив придбання інфузоматів для онкохворих діток з Волині
«Я дуже щаслива, що ці сім інфузоматів уже в нас. А якби ви знали, як радіють батьки наших пацієнтів! – не приховує радості Яна Рижко. – Усі хочуть, щоб діткам хімію вводили новими апаратами, адже вони точно дозують препарат, ніколи не дають збою. Ці інфузомати наразі – найновіші та найсучасніші, такі використовують за кордоном – і в Європі, і в Ізраїлі, де онкологія на високому рівні. І я неймовірно рада, що й наші дітки тепер матимуть змогу отримувати лікування за допомогою таких якісних сучасних апаратів. Велике спасибі за це нашим меценатам».
З її слів, за минулий рік на Волині було зареєстровано 37 випадків онкологічних захворювань у дітей, тоді як роком раніше – тільки 16. Тобто захворюваність, на жаль, збільшилася, тож і потреба в якісних апаратах для введення хімії – як ніколи на часі.
«Ігор Петрович Палиця від самого заснування обласного перинатального центру допомагає цьому закладу. А тепер, після злиття двох лікувальних установ та утворення Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, роботи стало ще більше. І Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» не може бути осторонь тих проблем і потреб, які тут виникають, – зауважила заступниця голови правління Фонду Катерина Шкльода. – Звісно, абсолютно все забезпечити годі, але ми в міру можливостей намагаємося допомогти медзакладу. Наприклад, сьогодні привезли сім інфузоматів вартістю 433 тисячі гривень. Тішить, що вдалося зробити це дуже оперативно. Сподіваємося, що ці апарати слугуватимуть дуже довго й допоможуть врятувати не одне дитяче життя».

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Показати IP 2 Лютого 2021 09:20
Гарна справа! Це дійсно важливо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus