USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Оновлений парк та дитяче містечко: як луцький забудовник змінює обличчя 40-ого кварталу*

3 Жовтня 2017 14:55
На 40-му кварталі прямо на очах «виростають» нові стильні багатоповерхівки ЖК «CaramelResidence» від будівельної компанії ЛДБК, а на місці раніше занедбаного парку на розі вулиць Конякіна та Гордіюк розташувалось дитяче містечко «Карамелька», яке стало улюбленим місцем розваг для малечі.

Ще на початку будівництва житлового комплексу ПрАТ «ЛДБК» та Луцькою міською радою був підписаний меморандум, за умовами якого забудовник мав розчистити територію парку, а також облаштувати футбольне поле та побудувати два дитячі майданчики поруч із будинками.

Втім, ЛДБК не лише розчистили парк, а й побудували ціле дитяче містечко, яке включає три майданчики, об’єднаних між собою.

Нерівні ділянки парку не дозволяли замовити майданчик та зібрати його на місці встановлення. Відтак, забудовник змушений був вирівнювати територію і облаштовувати спеціальне покриття із піску та щебеню для встановлення майданчиків. ЛДБК додатково довозив чорнозем, висіював траву і вкладав бруківку для центрального входу у парк, облаштувавши цілий майданчик для імітованої сцени. Окрім того, поруч встановили лавки, де вже відпочивають мешканці 40-го кварталу.

Департамент житлово-комунального господарства, а саме його директор Юрій Крась прийняв на баланс 918, 65 метрів квадратних пішохідних доріжок, вкладених бруківкою, 1043,66 метрів квадратних майданчиків із сипучих матеріалів, 591,08 метрів квадратних клумб. Також у міську комунальну власність передано 16 лавок, металеві смітники та арку.

До слова, лише вартість бруківки та її вкладання обішлися ЛДБК у суму понад мільйон гривень.

Варто зазначити, що з ініціативи та за кошти забудовника розробили проект благоустрою парку, який вже затвердили на рівні міста. Відповідно всю територію парку, що становить 8 га, повністю розплановано: велосипедні та прогулянкові доріжки, зона WI-FI, місце для вигулу собак, зона барбекю, місця для сімейного пікніку та активних ігор – все це незабаром буде облаштовано для відпочинку лучан у парку. Наступним важливим етапом є облаштування забудовником футбольного поля для жителів 40-карталу і не тільки.

Враховуючи вклад забудовника у розвиток кварталу понад узяті на себе зобов’язання, Луцька міська рада зменшила розмір пайової участі на мільйон гривень. Згідно із договором, ПрАТ «ЛДБК» має сплатити в бюджет Луцька понад 5 мільйонів гривень пайової участі у розвиток інфраструктури міста. Оплата відбуватиметься згідно розробленого графіку окремими траншами.

Варто зазначити, що ЛДБК також зобов’язалось передати 10 квартир у ЖК учасникам АТО – це було однією з умов меморандуму, проте, аби атовці не чекали квартири до закінчення будівництва, забудовник вже безкоштовно надав три квартири в іншому готовому під заселення житловому комплексі.

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Народна довіра Показати IP 3 Жовтня 2017 15:21
Мешканці 40 го кварталу - Зберемось 7 вересня в парку та розчистемо 2 гу половину парку ! Збір 10 00 з собою-граблі садові ножиці лопати !
хвілолох до Народна довіра Показати IP 3 Жовтня 2017 15:51
мабуть правильніше писати "розчистИмо"..., а так погоджуємось цілком і повністю...
Лучанка до Народна довіра Показати IP 3 Жовтня 2017 16:00
Може 7 жовтня?
Абихто до Народна довіра Показати IP 3 Жовтня 2017 16:48
через рік, цікаво...
ВВ Показати IP 3 Жовтня 2017 16:30
Ви що не чистіть, це на користь забудовникам, які кажуть що парки занедбані, і тут потрібно терміново зафігачити будинок, і дві каруселі за 1,5 млн... Я веду до того, що парк класний, якщо вирізати кущі і порідити трохи дерева, щоб газон прийнявся.. а дитячу площадку могли б і набагато більшу зробити на тій же площі., а то тільки запудрили людям голови...звичайно для місцевих це краще ніж було...але зелена зона все меншає...
Народна довіра Показати IP 3 Жовтня 2017 16:43
Мешканці 40 го кварталу - Зберемось 7 жовтняв парку та розчистимо 2 гу половину парку ! Збір 10 00 з собою-граблі садові ножиці лопати ! Дякую .
Andrij до Народна довіра Показати IP 6 Жовтня 2017 09:15
to 7 veresnja 4u zovtnja, 4u moze 8 bereznja, 4u moze ne zberemosja a zburumosja.......karo4e ja bydy..., no ne tam i ne sam, ale z grabljamu i z nozezjamu...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus