USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Особливості вибору дверей для ванної кімнати*

30 Вересня 2022 17:37
Головна відмінність ванної кімнати або туалету – у невеликих розмірах. Проте це не єдине, на що варто звертати увагу. Обираючи двері у ванну кімнату, найважливішим параметром вважають матеріал, з якого виготовлена конструкція, що безпосередньо залежить від рівня вологості та наявності чи відсутності вентиляції у ванній.

Як обрати кращі двері для ванної кімнати?

Якщо у будинку або квартирі мешкає багато осіб, які зазвичай приймають ванну, то варто розуміти, що навіть при досить потужній витяжній вентиляції вологість в середині кімнати буде дуже високою. Це позначається на терміні служби дверей. Двері з дерева досить часто розмокають під впливом високої вологості.

Більшість виробників гарантує цілісність дверей, які виготовлений з МДФ або ДСП, при вологості до 60%. Якщо вологість вища, то потрібно звернути увагу на двері зі скла, пластику. Саме вони будуть слугувати багато років. Вибір дверей залежить від розміру та особливостей ванної кімнати. Якщо це невелике приміщення, де розташована пральна машина з унітазом та душовою кабіною, то варто обрати більш надійний варіант, тобто двері з пластику та скла. Якщо приміщення досить велике, а душова кабінка розташована далеко від дверей, можна придбати будь-який варіант, що сподобався. Власники просторих приміщень можуть придбати шпоновані варіанти або двері, які мають покриття ламінованою плівкою.
Переваги та недоліки ламінованих дверей для ванної кімнати

Зазвичай у ванній кімнаті встановлюють ламіновані двері. Вони представляють собою багатошарову конструкцію, в основі якої звичайна МДФ або ДСП плита.

Особливості виготовлення та характеристики ламінованих дверей:

• Проте поверхня таких дверей покрита спеціальною пластиковою плівкою, яка не пропускає воду.

• Завдяки цьому можна сміливо використовувати агресивні хімічні речовини для очищення поверхні та прибирання.

• Проте варто звернути увагу на якість ламінованого покриття. Зверніть увагу на стики та шви. Якщо виробник не обробив зони стику, то волога буде потрапляти в них, а двері зіпсуються.
Саме тому віддають перевагу пластиковим та скляним конструкціями. Вони стійкі до дії вологи, а також хімічних речовин. Їх також можна очищувати з використанням агресивних розчинів, в яких містяться кислоти або луги. Не варто заощаджувати на придбанні дверей для ванної кімнати, проте натуральне дерево – це не найкращий варіант.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus