USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Отруєння таксистів у Києві: одна людина загинула, троє в лікарні

6 Грудня 2018 16:26
У Києві за загадкових обставин отруїлися люди – одна людина загинула, троє в лікарні. Причина – рідкісний елемент, важкий метал талій. Двоє постраждалих від нього працювали в таксі, пише Сегодня.

"Почало колоти в грудях, потім почалися поколювання в ногах, пішло оніміння", – такі симптоми Володимир відчув незабаром після смерті сина і відразу ліг до лікарні, запідозривши недобре.

21-річного Максима він поховав у вересні. Хлопець, будучи студентом, підробляв у таксі. І ще в липні після нічної зміни відчув оніміння і нестерпний біль в кісточках. Медики, до яких звернувся, не змогли з'ясувати причини хвороби, і лікували тільки прояви. Але пізніше хворому взагалі відняло ноги, почало випадати волосся.

Син розповів батькам, що вночі, перед тим як захворів, випив з другом придбану в кіоску каву.
"Йому не сподобалася кава, вона була якась незвичайна, гірка. І якийсь там як слиз був", – розповідає батько отруєного таксиста Володимир Білоконь.

Пізніше лікарі поставили діагноз: множинні ураження периферичних нервів. Запідозрили, що через отруєння.

Результати аналізу показали підвищений вміст талію в організмі. Але коли вони прийшли, син був уже в комі. Врятувати його не вдалося.

Володимир розповідає: коли після смерті сина виявив під килимком у його машині кульки ртуті. І зрозумів: Максима цілеспрямовано намагалися отруїти. Припускає, що, крім ртуті, могли використовувати, талій і не в каві, а в автомобілі. Тому що батько в ньому теж їздив, і у нього також пізніше виникли аналогічні симптоми.

"Нанюхалися разом, напевно. Могли в одну машину підсипати, могли потім в іншу. Ртуть ми побачили, талій ми не побачимо, напевно, вже ніколи", – говорить батько отруєного таксиста Володимир Білоконь.

Медикам не вистачає дорогого устаткування для ідентифікації таких елементів, як талій. Аналізи можна здати в Німеччині, але результати приходять тільки через два тижні. Антидоту ж в Україні взагалі не виробляють. І на його придбання за кордоном теж потрібен час, що грає проти отруєних.

Симптоми отруєння незабаром проявилися і у друга сім'ї, який також їздив у тому автомобілі. Зараз він разом з Володимиром лежить в одній палаті у відділенні токсикології теж з отруєнням талієм.

"Як чотири руки розривають в районі сонячного сплетіння м'ясо. Нижче, нижче, нижче починає охоплювати ноги", – розповідає отруєний талієм Руслан Полянський.

Лікарі кажуть: постраждалі могли і надихатися талієм.

Отруєні написали заяву в поліцію, але правоохоронці досі не перевірили машину, в якій їздив Максим, розповідає його дідусь.

"У них грошей немає. Запропонував гроші, тільки перевірте, треба ж шукати. Замовкли", – говорить дідусь отруєного таксиста Володимир Білоконь.

У поліції стверджують, що інформація про відсутність коштів на експертизи не відповідає дійсності. І запевняють: роблять все, що можуть.

"Огляд автомобілів проведено, і на даний момент триває наступний комплекс необхідних заходів. Там знайшли талій? Коментувати не буду, огляд проведено. І робота запущена в цьому напрямку", – говорить начальник слідчого відділення Дмитро Петровський.

Тим часом до відділення токсикології сьогодні перевели ще одного таксиста, у якого теж підтвердилося отруєння талієм. Вадим каже: нічого підозрілого під час роботи не пив і не їв. Підозрює, що його, як і померлого Максима, міг отруїти якийсь пасажир.

"Одна з версій, яка цілком реальна, – це людина, яка має нездоровий психічний стан, могла чудити такі речі через озлоблення на таксистів", – припускає отруєний таксист Вадим Кисельов.

Адвокат, якого найняли отруєні, взявся проводити власне розслідування. Теж підозрює, що талій підклали в машину.

"Як я дізнався у останнього хворого, який сьогодні доставлений в лікарню, у нього були виразки на руках, може бути, що саме через руки це і потрапило", – говорить адвокат Анатолій Каленюк.

Правоохоронці об'єднали всі випадки отруєння в одну справу. Якщо ж знайдуть винуватця, йому загрожуватиме до 15 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus