USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Перемагай себе»: на Волині відбувся фестиваль серед осіб з обмеженими можливостями

1 Листопада 2018 20:03
У селі Голоби Ковельського району відбувся фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Перемагай себе» серед осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Підтримати учасників змагань прибув депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Ініціатор проведення фестивалю, голова громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Володимир Кравчук зазначив, що подібні фестивалі та змагання набирають усе більшої популярності.

«Надзвичайно вдячний усім, хто долучився до проведення фестивалю. Коли у 2016 році фестиваль проходив вперше, то кількість учасників ледве перевищувала 20 осіб, цього ж року на захід прибуло 73 учасники з усієї області. Такі заходи дарують їм надію, багато людей навіть розпочали серйозно займатися спортом, представляли нашу країну на міжнародних змаганнях. Цей факт переконує мене, що усі наші зусилля не були даремними», – розповів Володимир Кравчук.



Цьогоріч до організації також долучився Волинський регіональний центр «Інваспорт» та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». У Голобах захід відбувся уже втретє. Серед учасників фестивалю – чемпіонка світу з параконое Марина Мажула. Жінка, як ніхто інший розуміє, з якими труднощами доводиться зустрічатися особам з обмеженими фізичними можливостями.

«Чудово пам’ятаю перші змагання, які проходили в Маневицькому районі. Тоді й зрозуміла, як це важливо для людей з обмеженими можливостями реалізуватися. З того часу, а це близько 6 років, ми активізували громадську діяльність, почали згуртовувати навколо себе людей. Звісно, для спортсменів існує багато перепон на шляху реалізації. Зустрічалася з ними і я. Найбільша проблема – це відсутність спортивного інвентарю. На щастя, на допомогу приходять не байдужі. Нині, у мене все ще немає власного весла, але Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» запропонував допомогу, а тому, маю надію, що невдовзі матиму увесь необхідний інвентар», – зазначилаМарина Мажула .

На учасників чекали 7 видів змагань: стрільба з лука, баскет, змагання з бочче, стрільба з пневматичної гвинтівки, кеглі, дартс, крокет. За їхніми словами, фестиваль – це насамперед можливість нових знайомств, радість спілкування та успіх перемоги.

Підтримав та поспілкувався із учасниками змагань і депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.



«Щасливий знову бути присутнім на вашому фестивалі, адже ця особлива атмосфера – дружби, підтримки, щирого захоплення – надихає знову й знову шукати у собі сили на нові звершення. У житті, як і у спорті, далеко не усім вдається перемогти себе – подолати страх, відчай, зневіру. Ви – справжнє втілення незламності духу та наполегливої праці. Натхненний усіма вами та тією справою, яку ви робите, а тому щасливий бути частиною цього проекту, допомогти вам у підкоренні нових вершин. Голова Волинської обласної ради, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця сповідує ті ж принципи, а тому завжди підтримує такі ініціативи. Вірю, що попереду на нас чекає багато спільних перемог», – зазначив Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus