USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Пересадка серця на Волині: готують фахівців та нове реанімаційне відділення

5 Квітня 2018 13:30
У Волинській обласній клінічній лікарні завершують підготовку реанімаційної для проведення пересадок серця. Також лікарі пройшли навчання та запозичили досвід у колег із Німеччини, Польщі та Білорусі.

Про це йшлося під час прес-конференції в залі управління охорони здоров’я ОДА з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я на тему: «Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди».

Т. в. о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор запевнив, що сьогодні рівень надання медпослуг на Волині дуже високий, і вже не варто їхати до фахівців у Львів та Київ.

«Десять років у нас функціонує центр серцево-судинної хірургії. Щороку ми оперуємо біля тисячі пацієнтів, з яких десь 200 людей із зупинкою серця. Це дуже вартісні операції, було б більше коштів – могли б робити й більше операцій. На сьогодні лікарня оснащення високотехнологічним обладнанням. І вже не треба їхати у медзаклади четвертого рівення до Львова чи Києва.

Зараз готуємося до пересадки серця, наші спеціалісти їздили в Польщу, Німеччину та Мінськ (Білорусь), готуємо й кардіореанімацію. Часто буває, що коли роблять пересадку серця, то потрібно й робити пересадку легень, відповідно, у приміщенні має бути усе суперстерильно. Ми вже зробили пересадку серця 21 річній дівчині й 3 пересадки печінки», - інформував Іван Сидор.
Із його слів, для оперативності прийому пацієнтів у медзакладі готові облаштувати вертолітний майданчик, однак коштів та «повітряну пташку» немає.

Також, розповів Іван Сидор, в лікарні є сучасна лабораторія, яка може робити 14 тисяч аналізів, покривши потреби усієї області.

Під час прес-конференції розповіли й про те, що у Луцьку вже підписали тисячу декларацій із сімейними лікарями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus