USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перевізників лякали новими тендерами

9 Лютого 2012 16:52
За два тижні мешканці Луцька зможуть спостерігати за рухом міських маршруток за допомогою систем GPS-навігації.

Про це йшлося 9 лютого під час зустрічі підприємців-перевізників з представниками мерії.

Поза тим, заступник міського голови Василь Байцим розповів, що найближчим часом підприємців-перевізників перевірять на те, чи в 2011 році вони виплачували своїм працівникам заробітну плату більшу за мінімальну на 20%. Мовляв, така норма передбачена в договорах з ними.

«Цей показник мав становити 1,3 тисячі гривень. Це було однією з умов договорів. Якщо вона не виконувалася, то в односторонньому порядку розриватимуться договори. Можете готуватися до нових тендерів», - сказав він.

Також деякі підприємці під час наради презентували системи GPS, якими вони користуються.
Директор компанії «Візор» Степан Чухрій, послугами якої користується Луцьке підприємство електротранспорту, розповів, що обладнання автобусів GPS обійдеться у 1 850 гривень. «Є дорожчі варіанти, але, загалом, ціни варіюються від 1 850 до 5 000 гривень», - повідомив він.

Він продемонстрував сайт mak.lutsk.ua, на якому можна переглянути, де рухається маршрутка, дізнатися графік руху та наскільки транспортний засіб випереджає або відстає від нього. «Можна подивитися, як маршрутка ходила в той чи інший день та інше», - додав фахівець.

Байцима зацікавило, чи система вмикається автоматично, чи її активує водій. «Може деякі шофери свідомо не включать», - припустив він.

Чухрій відповів, що систему можна налаштувати таким чином, аби вона активувалася при запуску двигуна.
Натомість представниця АТП-10701 запитала: «Ми купляли у вас ці системи за більш як 3 000. Чому ж ви не пропонували цю ціну раніше?».

Директор «Візора» сказав, що за 1 850 гривень пропонують нове обладнання, яке ввійшло до вжитку не так давно. Мовляв, витратили багато часу на його тестування.

Тоді вона поцікавилася, чи повернуть АТП гроші, якщо вони захочуть встановити дешевше устаткування.

«Також ви поставили нам монітори, які в машині погано прикріплені, і не тримаються на місці. Вони вийдуть з ладу і вийде, що це механічне пошкодження. Нам знов доведеться свої кошти вкладати», - каже вона.

Байцим запропонував представниці АТП та Чухрію обговорити ці проблеми після наради. «Давайте економніше до свого та чужого часу ставитися», - зауважив заступник мера.

Окрім «Візора» свої напрацювання продемонстрували ТзОВ «Цвітова-сервіс», яке обслуговує підприємство «Санрайз», та Михайло Шаміс (АТП № 1).

Загалом всі фахівці акцентували свою увагу на тому, що складно інтегрувати їх розробки в систему, яку зробив «Візор».

Зрештою, після тривалої дискусії перевізники зобов’язалися надати компанії «Візор» за 2 тижні певні дані, які дозволять об’єднати інформацію від усіх систем GPS в одне ціле. А за 4 тижні вони продемонструють, як працює система оповіщення зупинок.

Нагадаємо, минулого року підприємство «Візор» виграло тендер на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS.

Однак, міські перевізники неодноразово заявляли, що візорівське обладнання та програмно-апаратний комплекс підтримки цієї системи - занадто дорогі.

Зрештою, саме через певний опір підприємців системи GPS не вдалося встановити як планувалося до 1 січня.

Тож, 27 грудня 2011 року Романюк провів нараду з перевізниками, під час якої вдалося досягнути домовленості про обладнання маршруток GPS до 1 лютого 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
глупий Показати IP 9 Лютого 2012 17:02
дістануть по голові ще й вася зі стьопою все хлопцям мало нажертися не можуть
Петро Показати IP 9 Лютого 2012 18:02
Встановлення GPS навігації річ потрібна для пасажирів, але тільки не для власників маршруток.Їм краще коли на дорогах безлад і немає контролю.А коли встановити необхідне обладнання , яке "задороге" для перевізників , які всуціль пересуваються особисто на Джипах , то потрібно буде дотримуватись графіків руху, не можна буде гонки з пасажирами ,як з оселедцями в бочці влаштовувати по місту, а ще коли встановлять лічильник пасажирів то взагалі буде видно скільки фактично отримують "збиткові" перевізники. Як же можна з таким змиритись. Влада міста на вірному шляху і хоче створити людські умови для городян і гостей міста, а перевізникам потрібно було б вже зменшити свої апетити і відноситись до людей по людськи, а не по хамськи як часто доволі дозволяють собі водії їх маршруток.
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2012 19:14
Зайшов на вищезазначений сайт Візора. Виходить, якщо всі машини ЛПЕ оснащені GPS-модулями, то на лінії 15 всього аж 2 машини, притому 1 в депо. А я думаю, що останні дні неможна 15(15а) дочекатися. І що буде далі? А, взагалі, річ цікава. От тільки сайт дуже довго відкривається.
Петро Показати IP 9 Лютого 2012 20:46
Класні "правила" у Вас.Якщо глупий проти порядку в автоперевезеннях і в непрозорості цього бізнесу то можна і образи і т.п. А якщо інша думка, то зась.
Петро Показати IP 9 Лютого 2012 21:21
Тендеційна вже сама назва вашого матеріалу.Невиконання умов тендеру вами схвалюється можна так зрозуміти.А те , що в маршрутках будуть оголошуватись зупинки нормальною мовою, що водій буде слідкувати за безпекою руху, а не рахуватиме на ходу гроші, то ловлячи то кидаючи кермо, що всі будуть чітко дотримуватись графіку пасажироперевезень як у всьому цивілізованому світі-це для адміністрації вашого сайту не підходить.І тому Ваш модератор не пропускає мої відгуки . Що ж відчувається почерк і рука вашої богині.Успіхів вам в "оболваніваніі" народу.
Братан Показати IP 9 Лютого 2012 23:33
підкажіть в деталях як зайти н сайт і де переглянути цю інформацію?
Dron Показати IP 10 Лютого 2012 10:10
Пошукав я їхні сайти, цих перевізників. Зайшов на сайт http://mak.lutsk.ua/guest - хоч щось видно. Не ШИБКО, але хоч видно, де щось їздить Сайт АТП 1 http://gps.atp1.com.ua - І ніц нема для нас, лучан, все запаролено. "Санрайз" http://geopos.ru/ - взагалі виходить російський ! Хоч би підтримали українського виробника! Що краще сидіти в теплому будинку і подивитись де ж зараз є моя маршрутка чи стояти на морозі і чекати... Хай опріділяться там, в МіськРаді -кому вони роблять. Я особисто хочу знати коли мені з дому виходити -а то мерзнеш, поки хтось з маршрутників "соізволить приїхати"
Пасажир до Dron Показати IP 10 Лютого 2012 13:05
Погоджуюсь з Дроном. Відтоді як 4-ка поміняла маршрут, 9а взагалі «розпоясалися» і їздять як їм заманеться. Доводиться тепер чекати довше, ніж зазвичай. Ще й пустили довгі китайські червоні автобуси, які, по-перше, без кондукторів (а розміром вони з тролейбус), по-друге, сидіння незручні і на вигляд брудні, по-третє, не має кнопки сповіщення... З вищеперелічених сайтів, я тільки на mak.lutsk.ua можу побачити як їздять маршрутки і де вони знаходяться на даний момент. І там всі бажаючі будуть бачити наскільки маршрутка вкладається в графік. А коли доступ буде закритим, мені як звичайному пасажиру Ваші нововведення ні до чого — як їздили не по графіку, так і будуть їздити
обморожений на зупинці Показати IP 10 Лютого 2012 12:47
Видно файні гроші замішані, якщо аж три різні трекери. Причом один то тендерний від фірми, що хоч якось замішана в ІТ індустрії, і (якось дивно) два перевізника ! Хай краще займаються не торгівлею, а покращенням маршруток. Може й не потрібно буде трекерів.
Сніг Показати IP 10 Лютого 2012 14:09
http://mak.lutsk.ua/guest а шо тут ясного?! ніц не ясно!
Anonymous Показати IP 12 Лютого 2012 15:57
как сказать на перспективу задумка не плохая но есть одно "НО" что оно даст в перспективе??? Ответ - ничего!!! понаблюдал я за одной маршруткой 15ой которая перемещалась по городу и факт того что датчик фиксировался только на остановках а в реальном времени ничего нет .... вы посмотрите на это убогое устройство которое имеет кучу проводов и всякой хрени .... даже GPS модуль подключается по ходу отдельно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus