USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У львівській мерії обіцяють карати перевізників, яких спіймали на скиданні сміття

22 Травня 2017 08:59
Днями у селі Підгірці Обухівського району на Київщині поліція затримала чергові фури з львівським сміттям. Вантажівку доставили на штрафмайданчик.

З’ясувалося, що транспортні засоби мають номерні знаки Київської області та міста Києва, а згідно накладних документів, 20 тонн небезпечних для довкілля відходів привезли зі Львівщини, частину яких вже встигли розвантажити, повідомляє Форпост.

Працівники поліції з’ясовують всі обставини події та проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.239 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.


Разом з тим у Львівській міській раді вчора, 21 травня, зробили заяву – усі, хто скидає сміття поза межами полігонів, поза межами укладених договорів, мають бути притягнені до відповідальності найсуворішим чином.

Натомість заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак заявив, що наразі не можна стверджувати, що це сміття зі Львова. Та попросив правоохоронні органи надати більше інформації і застосувати до порушників найсуворіше покарання.

«Зараз говорити, що це сміття зі Львова, не можна. Коли я побачив цю інформацію, одразу зідзвонився з правоохоронними органами і попросив, якщо є якісь оперативні дані, номери машин, чи з ким з перевізників вони співпрацювали, щоб таку інформацію нам надали і ми будемо діяти дуже жорстко. Також наголосив, що таких осіб треба притягати до відповідальності.

Якщо буде встановлено свідомий зв'язок між львівськими перевізниками і цими агентами, які скинули сміття поза межами полігону, до львівських перевізників будуть застосовані жорсткі міри, шляхом розірвання договору», - заявив Сергій Бабак.
Як повідомлялося, львівське сміття неодноразово скидали і на Волині.

Зокрема, на Горохівщині тричі незаконно вивантажували львівське сміття. Варто додати, водія, який 9 травня скинув відходи села Піски Горохівського району, засудили.

Окрім того, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 22 Травня 2017 09:25
Хай львівська мерія карає тих хто дає вказівки навантажувати ці фури. Перевізник, якщо йому не платять везти не буде... він другорядна особа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus