USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підняти вартість проїзду в луцьких маршрутках можуть вже цього тижня

20 Лютого 2017 17:18
Члени виконкому розглянуть проект рішення про підняття вартості проїзду у маршрутках Луцька протягом найближчого тижня.

Про це йшлося під час громадського обговорення регуляторного акту проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі» 20 лютого.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що перевізники неодноразово зверталися до міськради, повідомляючи, що їх не влаштовує вартість проїзду. Перевізники подали розрахунки на вартість проїзду у розмірі 5 гривень. Протягом січня-лютого працівники міськради та студенти навчальних закладів міста здійснювали обстеження пасажиропотоку на міських маршрутах.

Директор департаменту економіки міськради Олександр Озінович зауважив, що завдяки обстеженню пасажиропотоку встановили, що собівартість перевезення пасажирів на міських маршрутах становить від 2,25 до 4,34 гривні, відтак діючий тариф у 3 гривні не покриває витрат перевізників.

На думку присутніх представників перевізників, обстеження пасажиропотоку не відповідає дійсності, адже є маршрути, які менш рентабельні, ніж ті, які досліджували, наприклад, № 33 та №18, де пасажиропотік низький.


Окрім цього, вони стверджували, що у святкові дні виручка знижується на 40%, а не на 10-20%, як стверджують представники міськради. Також перевізники нарікали, що їхніх представників не запрошували до обстеження пасажиропотоку.

Депутат міськради Борис Смаль запитав, чи є порівняльна таблиця даних щодо пасажиропотоку, які наводять перевізники та міськрада. Такої порівняльної таблиці депутатам не надали. Депутат запитав, як перевізники можуть визначити, скільки продали протягом дня квитків за 3 гривні та за 1 гривню, якщо фактично пасажири квитків не отримують.

Учасники обговорення зауважували, що фактично обліку пасажирів у маршрутках Луцька немає і видачу квитків пасажирам не контролюють водії. Перевізники стверджували, що у цьому винні самі пасажири, які не беруть квитки, які водії, мовляв, відривають та складають біля лобового скла. Перевізники стверджували, що водії постійно відривають квитки, коли беруть гроші за проїзд і наприкінці дня бачать кількість проданих квитків.

Депутат міськради Юлія Дацюк зазначила, що під час минулої зустрічі з перевізниками депутати просили, щоб їм надали на електронну пошту інформацію щодо пасажиропотоку, яку мають перевізники та результати обстежень пасажиропотоку міськрадою. Такої інформації депутати не отримали. Також не виконали прохання депутата Бориса Смаля розмістити у маршрутках оголошення з закликом брати квитки та номером, на який можна зателефонувати зі скаргою. Вона зазначила, що водії наразі так і не почали видавати квитки, тож доводиться проводити обстеження пасажиропотоку.


Член виконкому Олег Бондарук запитав, чи готові перевізники запроваджувати електронну систему обліку пасажиропотоку та як вони обліковуватимуть пасажирів.

Перевізники відповіли, що готові підтримати таке нововведення, але все залежить від вартості нового обладнання.

Депутат міськради Андрій Козюра зазначив, що у водіїв немає часу передавати квиток та одночасно вести автобус, тож квитки ніхто не видає. Таким чином облік пасажиропотоку нереально здійснити. З його слів, у разі підняття тарифу, лучани не зможуть платити за проїзд і пасажиропотік знизиться. Оскільки перевізників на кожному з маршрутів визначають у рамках конкурсів, він пропонував тим перевізникам, які не спроможні надавати послуги за встановленим тарифом, писати відповідні заяви і міськрада оголошуватиме нові конкурси на маршрути, завдяки чому послуги надаватиме інший перевізник, який буде спроможним.


Представник Антимонопольного комітету України Сергій Луговий зазначив, що проект рішення не погодять, доки не буде визначений порядок формування тарифу. Протягом 10 років, з його слів, ніхто так і не спромігся підтвердити пасажиропотік. За інформацією перевізників, найбільшу частину у тарифі становить вартість паливно-мастильних матеріалів (до 51%). З лютого 2015 року, відколи у Луцьку підняли тариф до 3 гривень,складова витрат з паливно-мастильних матеріалів підвищилася лише на 15-17%. Тобто, для того, щоб підняти тариф на 1 гривню, потрібно було б, аби ці втрати підвищилися принаймні на 50%. З його слів, варто дочекатися наукового обґрунтування пасажиропотоку і після цього приступити до порядку формування тарифу. Він наголосив, що зараз немає підстав піднімати тариф на гривню. Лише за окремими найменш рентабельними маршрутами з найдовшим кілометражем міськрада може встановити тариф на рівні 4 гривень.

Сергій Григоренко підтвердив,що обстеження показало, що вартість проїзду різними маршрутами становить від 2,25 до 4 гривень, середня вартість – 3,7 гривні. З його слів, підняти тариф до 5 гривень нереально, але проект рішення щодо підняття тарифу до 4 гривень виноситимуть на розгляд виконкому під час найближчого засідання цього або наступного тижня. Вартість проїзду для дітей становитиме надалі 1 гривню.

Юлія Дацюк просила перевізників зобов’язувати водіїв видавати квитки пасажирам, а також розмістити оголошення з номером телефону, за яким можна поскаржитися, якщо водій не видав квиток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 17:23
А gps будуть включати маршрутчики, чи це також нереально?!
Петро Показати IP 20 Лютого 2017 17:25
Один з небагатьох випадків, коли погоджуюся з Клзюрою на 100%. Перевізники, яким не вигідно возити, хай відмовляються від маршрутів. Ніхто не має цифр - скільки заробляють перевізники, але говорять що це їм невигідно. Совпадєніє, не думаю.
дідо до Петро Показати IP 20 Лютого 2017 18:01
Пасажири,які не хочуть платити 10 грн, хай йдуть пішки, їдуть на ровері чи шукають кращу роботу.
Анонім до дідо Показати IP 20 Лютого 2017 19:02
є інший варіант - поміняти перевізників
Коля Показати IP 20 Лютого 2017 17:34
Журналюги чому не написали що кожен депутат має свій бізнес.? Що про це вони самі відкрито заявили.
Житель Показати IP 20 Лютого 2017 17:38
А толку з тих виданих квитків, пасажири візмуть більше, перевізник покаже всеодно те що йому вигідно. Ви передаєте в руки контроль за пасажиропотоком тому хто в ньому не зацікавлений, маразм.
дідо Показати IP 20 Лютого 2017 17:39
Потрібно не тільки збільшити тариф до 10 грн, а змінити на великі автобус з кондиціонерами,відеонаглядом та касою-самообслуговування, і також збільшити відстань між зупинками вдвічі
Козляра Показати IP 20 Лютого 2017 17:45
"Депутат міськради Андрій Козюра зазначив, що у водіїв немає часу передавати квиток та одночасно вести автобус, тож квитки ніхто не видає.", а мо в них немає часу і гроші брати, бо ж одночасно треба автобус вести?
Пасажир Показати IP 20 Лютого 2017 17:45
Депутат міськради Андрій Козюра зазначив, що у водіїв немає часу передавати квиток та одночасно вести автобус, тож квитки ніхто не видає. Таким чином облік пасажиропотоку нереально здійснити. Козюрі+100. Адекватна оцінка ситуації. Пане Андрію, не допустіть підвищення.Реально у людей немає грошей.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 17:45
перевізники - брехуни. водії переважно взагалі не відривають квитків. разюча різниця між собівартістю перевезень на різних маршрутах може свідчити про такі речі : 1. неправильне визначення пасажиропотоку; 2. завищені витрати; 3. відсутність збалансованого графіку руху, що призводить до перевезення повітря. 4. відсутність контролю за грошовими потоками. хто перевіряв достовірність цих розрахунків, зокрема наведених у них вихідних даних ? поки перевізники не запровадять електронний квиток, не перейдуть на загальну систему оподаткування, що дасть можливість достовірно визначати склад витрат згідно діючих норм амортизації, а міська рада не розробить адекватні графіки руху, ні про яке підвищення вартості проїзду не може бути мови. а якщо діючих перевізників не влаштовують такі умови - провести новий конкурс. бажаючих буде вдосталь.
911 Показати IP 20 Лютого 2017 17:45
Козюра діло пропонує!.
Пасажир Показати IP 20 Лютого 2017 18:39
Водій має керувати автобусом і бути охайним і ввічливим.Все інше не його справа.Квитки,облік,пасажиропотік,зупинки і навіть ремонт автобусів...Ось тоді і будемо рахувати,а поки що напівсовок і мучтесь далі...
ВОВК Показати IP 20 Лютого 2017 18:44
а скільки діла- оголосити конкурс хто везтиме за 3 . є бажаючі - вперед. нема -піднімаєм до 4.
Гера Показати IP 20 Лютого 2017 19:16
Григоренко ти олень дійсно віриш ,що маршрутки вже скільки часу їздять в мінус!!!!!
Теремно Показати IP 20 Лютого 2017 19:18
Тільки загальна система оподаткування. І квиток, як страховий поліс. Немає квитка, немає відшкодування при нещасному випадку. Немає квитка,- сто мінімальних зарплат штрафу власнику, як такому, що ухиляється від сплати податків. Хочуть цього перевізники? Значить будемо добиватися. Немає чого дурити людей і державу.
Лучани Показати IP 20 Лютого 2017 19:32
Ні підвищенню маршруток!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Котік Показати IP 20 Лютого 2017 19:41
А управлінці ржуть, як коні, їм зарплату захмарну дали, то їм пофік, який той тариф буде, а населенню чим платити при теперішніх доходах? Сит голодному не вірить.
Показати IP 20 Лютого 2017 20:41
Видають чи невидають квиткі це все ірунда:Розказую щоб зняти це питання .Квиткі продаються вільно.В касовій книзі записуєш одну катушку а видаєш з другоі .Звідки хто знає як катушка ліва Книги пасажир не провіряє ж.робіть висновки
Анонім до ₴ Показати IP 20 Лютого 2017 23:53
Тльки новий конкурс на 3 гривні.
лучанка Показати IP 21 Лютого 2017 15:41
Чекаємо від влади відповідь!!!!!!!!!!!
Тетяна Показати IP 21 Лютого 2017 16:30
2.25+4.00=3.125. А звідки взялось 3.7? Не те що таблиці множення, а додати не вміють наші можновладці. А як людьми керувати? 3.7- 3.125=0.575 грн- це вже корупційні діяння. Якщо це помножити на кількість перевезених пасажирів-кругленька сума!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus