USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Підприємці ринку «Львівський» просять лишити їм «клаптик землі»

29 Червня 2017 10:37
Конфлікт між підприємцями, які протягом 15 років торгують на ринку на вулиці Львівській, та власнику земельної ділянки, який планує будувати багатоквартирні будинки, вирішать у рамках комісії міськради з питань архітектури.

Про це йшлося під час 26 сесії Луцької міськради 29 червня.

Підприємець Віта Максимова розповіла, що з 1 липня ринок планують зносити і сьогодні між підприємцями та забудовником Юзвою, який придбав земельну ділянку, існує конфлікт. Наразі підприємці здійснюють свою діяльність на ринку протягом 15 років, а тепер можуть втратити єдине джерело доходу для того, щоб годувати родини. Вони вкладали кошти в бізнес і можуть тепер лишитися без шматка хліба, тому просять дати бодай «клаптик землі» для того, щоб зберегти робочі місця та мати змогу годувати родини. Підприємці просять міськраду стати арбітром між ними та паном Юзвою.


Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що тримав клопотання від підприємців ринку і питання винесуть на розгляд комісії міськради з питань архітектури, щоб вирішити шляхом діалогів та конструктивної бесіди. Він нагадав, що торік зі скандалами намагалися перенести квітковий ринок, тому що влада не вміла працювати з людьми. Наразі проблему вирішили без конфліктів і підприємці покійно працюватимуть на новій ділянці. Також тривають перемовини з підприємцями книжкового пасажу та з підприємцями, які працюють на території ділянки Старого ринку, відведеної під місце для паркування.

Ігор Поліщук запевнив, що особисто попросить власника земельної ділянки Юзву не чіпати підприємців до того часу, поки питання не вирішать у рамках засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
здраво мислячий Показати IP 29 Червня 2017 11:48
Ви тільки собі представте ситуацію.Ви купили земельну ділянку і маєте право що завгодно з нею робити бо це ваша власність.А тут люди приходять на вашу ділянку,торгують своїм товаром і не хочуть звільняти вашу територію за яку ви заплатили немалі гроші?Виникає питання що з такими людюми потрібно зробити?Виселити з вашої території!Чи не так?Я зовсім не захищаю Юзву.Просто по закону кожна людина має законне право розпоряджатися своїм власним майном так як вона хоче!Так,вони торгували 15 років на тій землі.Але все діло в тому що ця земля не була власністю торговців і вони платили власнику землі за те що вони торгують на його ділянці.А тепер змінилася ситуація-власником землі стала інша людина і вона хоче там побудувати багатоквартирний будинок-і він має на на це повне право-бо це вже його земельна ділянка.
123 до здраво мислячий Показати IP 29 Червня 2017 19:01
Люди торгують на підставі договорів оренди, строк, яких ще не закінчився. Разом з придбанням земельної ділянки всі чинні договори оренди дійсні. Знав що купляв
Руля Показати IP 29 Червня 2017 14:06
А близько 100 сімей купили квартири і неможуть заселитися через базарчик то нічого.Мені немає де жити і я недочикаюсь коли його знисуть і здадуть будинок.
Оленка до Руля Показати IP 29 Червня 2017 15:32
Неможите заселитися тому , що Юзві для здачі будинку невистачає прибудинкової території і розбіжності в плані будівництва (п'яти поверхівка і дев'яти) І це не через базарчик який не весь у власності Юзви , а частково ті підприємці орендували через суборендаря в міської ради , а дуже хитро зробленого забудовника !!!
Зая Показати IP 29 Червня 2017 17:49
Ринок безперечно потрібен для вул.Львівської і шкода підприємців які вклали чи малі кошти для розвитку.Хоча з цілого базарчику декілька Магазинів відповідають нормам,"розмай,хімія і так д ...Решта джерело торгівлі спиртом"вітамінчик"!!!!Не по жодних нормах він не відповідає торговій точці!!!
Спостерігач Показати IP 29 Червня 2017 21:13
Це не ринок , а якась специфічна система самоврядування ... Дехто торгує з-під прилавка алкоголем ... Інши , взагані незаконно влаштувалися на "червоних лініях" . Навколо сморід і антісанітарія .Ринок , якщо це можно так назвати, занедбаний! Як Влада це терпить...?
Лучанка Показати IP 30 Червня 2017 09:05
А нічого,що в деяких людей це єдиний прибуток?і вони можуть лишитися всього? Потрібно відстоювати свою думку і своє місце. і я цілком підтримую людей,які це роблять. Жили,торгували,нікому не заважало! Хай краще зроблять гарний сучасний ринок,облаштують,а не знасити все підряд. І так на тій Львівській немає нічого путнього.
Анонім Показати IP 30 Червня 2017 12:52
Ринок повинен залишитися!А не подумали про мешканців вулиці Львівська????
Анонім Показати IP 30 Червня 2017 18:33
Це має вирішувати лише новий власник ... А куди переносити цей хлам, і взагалі , є в цьому потреба чи ні , - це завдання для влади !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus