USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Підрив безпеки Європи»: Україна розкритикувала заяви німецьких політиків щодо Росії

23 Січня 2022 23:35
У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що заяви окремих німецьких політиків завдають шкоди двостороннім відносинам.

Про це у коментарі УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«На тлі останніх подій в українсько-німецьких відносинах та поточної безпекової ситуації в Україні особливо розчаровують висловлювання глави баварського уряду і керівника Християнсько-соціального союзу Маркуса Зьодера», – сказав речник.

«Вони завдають шкоди двостороннім відносинам та підважують міжнародні зусилля задля запобігання новим хвилям агресії Росії проти України та агресивних дій проти інших країн Європи», – зазначив Ніколенко.

За його словами, «саме руйнування єдності у стримуванні Росії – ось чого зараз прагнуть в Москві, аби й надалі втілювати свої агресивні плани».

«А підігрувати їм в цьому означає підривати безпеку і України, і Німеччини, і Європи загалом», – підкреслив речник МЗС.

Ніколенко зауважив, що Зьодер «наголошує на важливості постачання російських енергоносіїв до Німеччини, однак газ та прибутки компаній не можуть бути важливішими за мир та життя людей».

«Що стосується тези глави баварського уряду про те, що «Росія – це складний партнер, але не ворог Європи», то нагадуємо про цілу низку відверто ворожих дій Кремля щодо Німеччини: вбивство російськими спецслужбами опонентів в самому центрі Берліна, хакерські атаки на депутатів Бундестагу, масові кампанії з дезінформації німецького суспільства», – додав Ніколенко.

Читати ще: Японія обіцяє рішучі дії у відповідь на вторгнення РФ в Україну. У Москві кажуть, що здивовані

«Закликаємо пана Зьодера реалістично оцінювати безпекову ситуацію в Європі, ефективність інструменту санкцій та деструктивні дії Росії», – підсумував речник.

Раніше прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер в інтерв’ю Frankfurter Allgemaine Zeitung виступив проти антиросійських санкцій, заявивши, що Москва не є ворогом Європи. Він додав, що найближчим часом не може бути й мови про вступ України до НАТО.

Нагадаємо, ввечері 22 січня 56-річний Командувач ВМС Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах подав у відставку після скандалу, викликаного його заявами про те, що Україна «ніколи не поверне окупований Крим» і її «не можна приймати до НАТО».

Під час свого візиту до Індії командувач ВМС ФРН Шенбах, серед іншого, сказав, що Україна ніколи не поверне окупований Росією Крим.

У Міністерстві закордонних справ України зажадали від уряду Німеччини публічного спростування висловлювань командувача ВМС. З цього приводу посла ФРН викликали в українське МЗС.

Згодом Шенбах заявив, що неузгоджені заяви щодо Криму і розширення НАТО на схід є його власною думкою, а не офіційною позицією федерального уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Посьол мельник Показати IP 24 Січня 2022 03:24
Я вже зняв 1го міністра - руссофіла! Тепер не буду баварське пиво хвалити. І сосиски. І футбол...
скептик Показати IP 24 Січня 2022 09:51
зьодер набивається в акціонери газпрому
Дно Показати IP 24 Січня 2022 10:25
Дно
Точно Показати IP 24 Січня 2022 10:36
Країна повного стрибаючого абсурду.
скептик до Точно Показати IP 24 Січня 2022 12:51
ти відстав від життя. 73% не стрибають, а вчаться на роялі грати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus