USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Побили й покусали: у Луцькому районі прихильники УПЦ МП поскандалили з волонтеркою

1 Серпня 2022 13:15
У селі Рудня колишнього Рожищенського, а нині Луцького району виник конфлікт на релігійному ґрунті під час спроби обговорення переходу парафії до ПЦУ.

Про це у Фейсбуці повідомила волонтерка з Рожища Віра Шварцкоп.

З її слів, 31 липня у селі Рудня були збори, на яких планували обговорити перспективу переходу Свято-Дмитрівського храму зі структури російської православної церкви в ПЦУ. Однак прихильники УПЦ МП були проти обговорення, а за спробу відеотрансляції зборів у соцмережах відібрали у жінки телефон та побили. А священник, переконує Віра Шварцкоп, спостерігав за цим «дійством» через вікно.

«Але діалогу не вийшло. По-перше, фанатики московських попів були проти публічості. Вони вигукували образи, накинулись на мене з кулаками і забрали телефон, яким я всього-на-всього проводила пряму трансляцію. Упирі бояться світла, зло боїться правди. Ці «віруючі» люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку. Найцікавіше, що настоятель храму не виявив жодного бажання врозумити свою паству, вгамувати агресію. Сидів в церкві і спостерігав спокійно через вікно», – пише вона.

Читати ще: «То моє лічне». У Рожищі дружина священника УПЦ МП прийшла забирати ікону з храму

На відео, яке опублікувала волонтерка, видно, як чоловік і декілька жінок шарпають іншу жінку, ніби вириваючи щось з її рук. Згодом чоловік нахиляється над рукою, наче хоче вкусити, а відтак чутно крики.
Віра Шварцкоп підтвердила ЗМІ, що її вкусили під час цієї шарпанини, і медикам довелося обробляти місце укусу.

В ГУ Нацполіції Волинської області ІА Волинські Новини поінформували, що того дня на місці були працівники поліції, які забезпечували громадський порядок, оскільки був анонсований масовий захід. Наразі всі обставини з’ясовують.

«Є зареєстрована інформація про цю подію у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Наразі проводиться перевірка за цим фактом», – інформують у пресслужбі поліції.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Ось Показати IP 1 Серпня 2022 13:39
"Волонтерка" щось не туди потрапила
Луцьк Показати IP 1 Серпня 2022 13:52
Цікаво чи у цих прихожан рідні і близькі воюють на сході. Чи приймають вони активну участь у підтримці єдності нашої держави разом з промосковським попом, куди йдуть кошти приходу в моцковію на ракети чи у державу, в якій живуть ці активні жіночки, їхні діти та внуки. Чи багато з їхніх родичів виїхало під час війни в таку любу для них роzzію, щоб бити поклони кірілу, який благословляє вбивство українців?
лучани Показати IP 1 Серпня 2022 13:54
В цій ситуації винна влада,яка повинна заборонити ворожу РПЦ....а поліція тихо спостерігаєза злочинними діями московитів.
Таня Показати IP 1 Серпня 2022 14:54
Гнати їх в шию без домовленостей. І попів московських і їх паству. Бажано подалі на схід України.
Вампір Ісус Показати IP 1 Серпня 2022 15:19
скажені москалі, треба швидко прививку робити
Всезнайко Показати IP 1 Серпня 2022 15:25
Рішення про перехід приймаються прихожани церкви. Якого милого якась волонтерка посунула з Рожищ в Рудню?
лучянін до Всезнайко Показати IP 1 Серпня 2022 15:42
шобь навєсті парядок в сілє
Всезнайко Показати IP 1 Серпня 2022 15:26
Рішення про перехід приймаються прихожани церкви. Якого милого якась волонтерка посунула з Рожищ в Рудню?
1 до Всезнайко Показати IP 1 Серпня 2022 23:56
За звичай я нормально сприймаю (тобто демократія в усій красі) прихожан мп. За звичай я стараюсь "дати шанс" прихожанам мп, щоб вони самі одумалися і прийшли до висновку, за кого вони! Але сьогодні поблизу Бахмута загинув мій близький друг. Друг, який пішов воювати за незалежність і свободу України... Тому сьогодні я дозволю собі сказати - лише примусове, негайне відчуження від України та українських церков емпешників змінить це безглузде становище в нашій країні. Ці ідіоти втратили свій шанс стати на шлях істинний. Надалі вони можуть заявляти, плакати, розповідати, жалітися на утиски свободи, розповідати байки та побрехеньки в ООН та інше лайно - байдуже! КОЛИ Україна переможе, ви буде бігти!!! Це погроза, якщо ще до когось не дійшло
Vasik Показати IP 1 Серпня 2022 16:19
гірше русні, тільки православнуті українські шахіди
Волонтерці Показати IP 1 Серпня 2022 23:12
Якщо волонтерка, то нехай вллонтерить, а не лізе туди, де без неї люди розберуться. Вже зовсім розум і совість втратили такі, як вона.
123 до Волонтерці Показати IP 2 Серпня 2022 13:16
Що там пише методичка від кіріла? Коли не має аргументів, починається завзята бійка з укусами - приклад для підростаючого покоління, як захищати "скрепи"! Як в храмі, у якому благословляють вбивство українців, молитись поруч з "людьми" чиї діти і внукі вбивають наших синів. Ви тільки подивіться з яким задоволенням вони це роблять і це не якісь тітушки, а люди, які прожили життя в Україні! А на рахунок волонтерки, "лізти" можна всім крім неї, а розум і совість втратили парафіяни цього храму, що до сих пір не розібрались під час війни за кого вони: за окупантів, чи за свій народ!
Патріот Показати IP 3 Серпня 2022 10:22
А ще хочемо до Європи. Дикуни... . А Європейських країнах будь яка церква сплачує податки з доходів, які отримує від прихожан. Так само прихожани знають куди йдуть їхні гроші. В результаті ніхто ні кому не заважає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus