USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Поліція на цілодобовій службі луцьких базарників: Шпига надав їм безкоштовну державну охорону?

25 Лютого 2020 21:00
Декілька екіпажів поліції постійно чергують поблизу Центрального ринку. Правоохоронці фактично стали службою охорони ринку замість того, щоб слідкувати за дотриманням громадського порядку.

Замість того, щоб патрулювати місто, у лютому працівники поліції ретельно чергують на території Центрального ринку. Щодня, незалежно від того, чи заплановані там роботи з демонтажу незаконних конструкцій, біля ринку або ж стоїть припарковане службове авто з працівниками поліції, або ж службова машина часто проїжджає повз.

Приміром, 14-16 лютого, практично цілодобово територію біля ринку патрулювали працівники поліції. Зокрема, 14 лютого біля ринку чергували авто Skoda Rapid д.н. 6800, Skoda Rapid д.н. 6777, Skoda Rapid д.н. 6510, Mitsubishi Outlander д.н. 4636, Isuzu д.н. 1591 (це все авто патрульної поліції). Крім того, там же чергували Daewoo Lanos д.н. 0448 ГУ Нацполіції області та Renault Duster д.н. 4133ф4 Нацгвардії.

15 лютого в різний час протягом доби чергували біля ринку Skoda Rapid д.н. 6777 (патрульні), Toyota Prius д.н 2940 (патрульні), Renault Duster д.н. 0725 (ГУ НП) та Daewoo Lanos д.н. 0448 (ГУ НП).

16 лютого поблизу території Центрального ринку чергували Daewoo Lanos д.н. 0448 (ГУ НП), Renault Duster д.н. 0725 (ГУ НП), Mitsubishi Outlander д.н. 4534 (патрульна поліція), Toyota Prius д.н 2940 (патрульні).

Окрім того, муніципали фіксували, що працівники поліції паркувались з порушенням правил дорожнього руху. Зауважимо, 15 та 16 лютого були вихідні дні, на які не було заплановано жодних робіт з демонтажу чи акцій протесту.
Не менше поліції біля ринку перебувало і 19 лютого, коли муніципали прийшли оглянути контейнери, власники яких просили допомогти з демонтажем, оскільки добровільно хочуть переїхати на Новий ринок.
Працівники поліції приїздили чергувати до ринку, озброєні автоматами та пістолетами, знімкували на власні мобільні все, що відбувалося на території ринку та тих, хто фотографував їх. До чергування залучали навіть курсантів.
Нагадаємо, донедавна патрульна поліція Луцька активно підтримувала міську владу з демонтажем незаконно встановлених парканів, гаражів та МАФів у місті: патрульні карали за хуліганські дії тих, хто заважав демонтажу. Та в ситуації навколо перенесення Центрального ринку вони воліють відмовчуватися або кажуть, що це не в їхній компетенції.

А начальник головного управління Національної поліції в області Петро Шпига заявив, що він буде на боці базарників. Очевидно, виконуючи цю обіцянку, він надав працівникам ринку цілодобову охорону за рахунок державних ресурсів. Адже район вулиць Глушець та Замкова – не найбільш криміналізований. На згадані дати не були заплановані жодні масові заходи. У деякі дні там взагалі було практично безлюдно.

Читайте також: Луцькрада: законний демонтаж ринку зупинили через бездіяльність поліції, його продовжать згодом

Для чого запроваджувалися такі безпрецедентні заходи безпеки у Луцьку у поліції не коментують. Інформаційне агентство Волинські Новини надіслало на адресу ГУ Нацполіції інформаційний запит з проханням прокоментувати, чим викликана необхідність так часто патрулювати вулицю Глушець та залучати особовий склад поліції до чергування на території ринку, проте на момент публікації відповідь не надійшла. Залишається під питанням і те, чи кожен підприємець, який незаконно розмістив кіоски, може розраховувати на подібну охорону. Крім того, чимало з них не сплачують податки, торгують забороненими речовинами чи сурогатом.

Натомість базарники, своєю чергою, подякували Петру Шпизі за підтримку акцією під стінами поліції. У той же час коли особовий склад залучається до патрулювання і чергування біля ринку, поза увагою полісменів – функціонування салону інтимних послуг в самому центрі міста. Водночас, днями очільниця департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська знайшла прикріпленим до службового авто невідомий пристрій, схожий на засіб для стеження. А згодом помітила автомобіль поліції, в якому невідомі стежили за нею та департаментом.

Уже після виходу цієї публікації відповідь від Нацполіції таки надійшла. Правоохоронці стверджують: патрулювали територію для того, аби зберегти речові докази до їх вилучення в рамках досудового розслідування, розпочатого ще 5 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
волиняка Показати IP 25 Лютого 2020 21:37
У що перетворили Волинь, Луцьк... - жах!
Бача до волиняка Показати IP 26 Лютого 2020 08:27
А базарники жоп*лизи понтовські .Сором.
Лучани Показати IP 25 Лютого 2020 21:58
Якби шпига з базарників та циган не мав "долю", то ніхто б той ринок не патрулював би!
Ех Показати IP 25 Лютого 2020 22:40
Кучка бариг прогнула усе місто під себе.
Молодці Показати IP 26 Лютого 2020 08:43
Якби пані сиротинська не почала демонтаж таким способом з загрозою життю людей думаю такої ситуації не було! можливо працівники ринку і погодилися б частково на переїзд якщо справді їм такі варіанти пропонували а не десь у полі!
Черговий лучанин до Молодці Показати IP 27 Лютого 2020 13:44
Сиротинська, молодець- підтримую її. Щодо поліції- обурений, наші податки ідуть на державну охорону Старого ринку (свалки), на підтримку безпорядку, бездіяння поліції, порушення ними правил ПДР На рахунок працівників ринку- ця ділянка була багато років спірною і проблемною, "базарники"- це розуміли. Після закриття ринку та його демонтаж відмовилися від виконання закону. Хоча за кілька тижнів їх попереджували, щоб в контейнерах нічого не було, щодо демонтажу, у кожного персонально питалися чи в "будках" не має речей. Досить роздувати проблему на рівному місці, радує що хоть хтось наводить порядок (про працівників мун. варти)
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 26 Лютого 2020 08:55
Гадаю новий начальник ГУНП України у Волинській області такого срачу, що зараз існує на ринку терпіти не буде, а займеться боротьбою зі злочинністю. Безоплатну охорону Шпига надав старому ринку. Брєд. Нехай краще займається злочинністю в нашому краї, тим більше що він сам з Любомльського району. До слова: на Волині наявний ріст числа вчинених злочинів (з 9296 до 10 432). Зріс і рівень злочинності на 10 тисяч населення (з 89,6 до 101). Збільшилася кількість кримінальних дорожньо-транспортних пригод (з 279 до 329, або на 17,9 %), з них зі смертельними наслідками – з 58 до 74, або на 27,6%. Зросло число злочинів, вчинених неповнолітніми (з 110 до 151, або на 37,3 %), та підлітків, що вступили у конфлікт із законом (з 66 до 108, або на 63,6 %).
Антон до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 26 Лютого 2020 09:44
Тут стоїть питання не про ситуацію зі стану злочинності на Волині в цілому ( думаю вона погіршилась і в Україні ) а по конкретну ситуацію з ринком. думаю завдяки діям Шпиги вдалося уникнути кровопролиття в цій ситуації він діяв правильно, сподіваюсь що і новий керівник не допустить кровопролиття!
Володя до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 26 Лютого 2020 09:50
Ну-ну. Новий УЗЕшник наведе порядок) А потім дивується чого так живеться, бо вами маніпулювати можна як захочеш. Зараз крищенко поставить все на % зате відсотки розкиваємнсті будуть 110%.
СС до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 26 Лютого 2020 09:56
Поліція хіба не з податків зарплати отримує?
папа карло Показати IP 26 Лютого 2020 09:25
це точно не просто люди між собою воюють, великий кусок комусь обламується. І настроюють простих людей один проти одного. БоротьбА за сфери впливу і доходу!
Карабас до папа карло Показати IP 26 Лютого 2020 12:34
Що ти мелеш? Які сфери впливу? Боротьба за право торгувати сурогатом в центрі міста.
CC Показати IP 26 Лютого 2020 14:04
Сиротинській виділили для демонтажу муніципального вагончика, який стоїть на старому ринку, 137000 гривень.
33 Показати IP 27 Лютого 2020 20:31
Сиротинська у відставку. Начальник управління МВС виконав свій громадянський обов'язок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus