USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Поліція розслідує роздачу земель на Волині Держгеокадастром

12 Лютого 2021 15:41
Правоохоронці взялися перевіряти, чи правомірно у волинському Держгеокадастрі роздавали земельні ділянки мешканцям інших областей.

Про це стало відомо під час пленарного засідання чергової 4 сесії обласної ради 11 лютого.

Нагадаємо, до депутатів звернулися мешканці колишнього Горохівського району, які повідомили, що посадові особи Держгеокадастру підготували документи про передачу жителям Київської, Житомирської, Черкаської областей та Автономної республіки Крим 167 ділянок по 2 га під ОСГ. Йдеться про земельні ділянки, які знаходяться на території Горохівської, Берестечківської, Городищенської ОТГ.

Спершу це питання розглядали на розширеному засіданні комісії, запрошували й очільника Головного управління Держгеокадастру в області Володимира Боярчука. Спершу він запевняв, що роздачу земельних ділянок припинять. Натомість наступного дня були підписані більше 30 наказів для іногородніх громадян. Під час другої зустрічі з керівником, той від своїх обіцянок відмовився, але запевнив, що городи, пасовища і сіножаті не будуть чіпати. Та 11 січня до депутатів знову звернулися люди і надали копії наказів про те, що, приміром, в селі Галичани Горохівського району забираються пасовища, сіножаті. Тим більше, стало відомо, що всі заяви на виділення цих ділянок написані однією рукою і одна і та ж людина представляє інтереси всіх заявників.

Зрештою депутати звернулися до прокуратури області з проханням розібратися у ситуації. Як повідомив депутат Ігор Волошенюк, прокуратура області вже відповіла на запит. У документі за підписом виконувача обов’язків прокурора області йдеться, що 15 січня відомості про подію внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Водночас, депутати пообіцяли і далі відстежувати розвиток подій з роздачею земель в Держгеокадастрі області.

До слова, днями стало відомо, що Держгеокадастр на Волині в короткі терміни видав земельні ділянки колишньому депутату райради та його родичам. А раніше 9 громадян теж отримали фактично за день відповідні дозволи на ділянки в Шацькому районі. Площа кожної – 2 гектари. Місцева громада виступила проти такого рішення, адже на виділених ділянках, ймовірно, знаходяться промислові запаси будівельного піску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 12 Лютого 2021 19:05
На вили правосуддя цих щурів, з кадастру,
Центр до Микола Показати IP 12 Лютого 2021 22:43
Пан Боярчук своїх колег поставив на касу ,- «каже що йому потрібен багажник грошей а машину має велику»
Бояришнік до Центр Показати IP 13 Лютого 2021 01:09
Він сказав, що хоче мати Крузак 200, і телефон Айфон, як у пана Богдана, бо він вже не хоче, як лох, їздити на китайському джипі деу
Центр до Бояришнік Показати IP 13 Лютого 2021 11:06
Він завжди буде Володькою, його звільнили з СЕМИ попередніх місць роботи за співробітництво )))(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus