USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Політв'язень Олександр Костенко повернувся в Україну. Відео

6 Серпня 2018 21:22
Український активіст Олександр Костенко, якого з лютого 2015 року незаконно утримували в Росії, повернувся в Україну.

Про це повідомляє Obozrevatel з посилання перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Ірина Геращенко на сторінці у Facebook, дану інформацію їй підтвердили українські консули.

«Олександр Костенко разом із нашими дипломатами перетнув російсько-український кордон. Планується, що ввечері вони будуть у Києві», - написала вона.

Геращенко також уточнила, що о 16:00 у МЗС відбудеться брифінг, на якому дипломати розкажуть про загальні скоординовані зусилля влади і дипкорпусу щодо захисту українців, незаконно утримуваних в РФ.

«Українська сторона і надалі робитиме все для підтримки наших незаконно ув'язнених в РФ громадян, незалежно від їхніх поглядів, переконань, або можливих запитань до них з боку українських правоохоронних органів. Наше завдання - звільнити, допомогти, захистити права, добиватися консульського доступу. Всі інші питання - в інші органи та структури», - підсумувала вона.

Пізніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що розмовляла з Костенком по телефону.

«Він дуже втомився, говорити йому важко. Каже, що у нього зламана рука, і він потребує допомоги. Подякував за турботу. Він обов'язково пройде медичне обстеження і всю необхідну реабілітацію», - написала вона у Facebook.

Увечері Костенко вже прибув до Києва. З'явилися перші фотографії звільненого в'язня Кремля в українській столиці.

За даними «Крим.Реаліі», Костенко заявив, що поки не коментуватиме чутки про наявність у нього російського паспорта.

«Зараз не буду нічого коментувати», - зазначив він, підкресливши, що має намір з цього приводу проконсультуватися з українськими спецслужбами.

За словами активіста, він себе почуває після тюрми не дуже добре. Крім того, Костенко подякував усім, хто допоміг йому повернутися додому.

«Хочу подякувати всім, хто хотів, щоб я повернувся. Особливо Міністерство закордонних справ України, Людмилу Денисову, Петра Порошенка, весь МЗС, який перебуває в Москві», - додав він.

Як повідомлялося, Олександра Костенка звільнили з російської в'язниці 3 серпня, і він відразу ж потрапив під захист української влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus