USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половину «джерельної» води в Україні насправді розливають з-під крану

12 Грудня 2018 07:00
Значна частина фасованої питної води, яка продається в Україні під виглядом джерельної, насправді наливається з-під крану.

Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі УНН.

"Ми повинні розуміти, що в таких об’ємах, в яких сьогодні виготовляється фасована питна вода, виходячи з того, скільки на полицях магазинів і скільки за кордон експортується, вірити в те, що ця вода є джерельна, що вона поставляється з якихось свердловин, - це безглуздя, тому що немає стільки в Україні свердловин, які б забезпечили такий об’єм фасованої води", - зазначив медик.

За його словами, на сьогодні значна частина фасованої питної води в Україні, яка продається як джерельна, - це звичайна питна вода з-під крана, пропущена через фільтри. При цьому Протас уточнив, що сьогодні важко оцінити долю "несправжньої" джерельної води на українському ринку неможливо – на його думку, її обсяг близький до половини.

"Платити за цю воду ту ціну, яка сьогодні є на ринку, не логічно", - наголосив експерт.

При цьому він додав, що найкращою водою є природна – зі свердловини або з джерела (з бюветів у містах) з мінімальним втручанням і обробкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 12 Грудня 2018 09:30
Тільки в чиновника з'являється приставка "екс" - відразу коментарі лізуть. До цього чим ти займався і боявся рот відкрити маючи важелі впливу в руках?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus