USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Польща не визнає, що питання німецьких репарацій є закритим

2 Серпня 2019 20:26
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович сказав, що поляки не можуть сприймати питання військових репарацій як закрите.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Польське радіо.

Очільник МЗС Німеччини Гайко Маас під час візиту до Польщі з нагоди річниці Варшавського повстання попросив у поляків пробачення за те, що німці робили під час війни.

«Мені соромно за те, що німці – від імені Німеччини – вчинили Польщі», – наголосив Гайко Маас. Дипломат додав теж, що «знищення столиці було, однак, особливо темною главою цієї війни, свідомим ударом, завданим з метою знищення всього, що сприяє польській ідентичності».

Яцек Чапутович заявив, що для Німеччини, якою управляли націонал-соціалісти, Польща була перешкодою у планах побудови імперії. Він нагадав про знищення, зроблені гітлерівцями, та наголосив, що «збитки, заподіяні Польщі та полякам, їхній злочинець не відшкодував. Поляки самі своїми зусиллями та роботою відновили зруйновану столицю. Цей факт є наочною ілюстрацією ширшої проблеми, яка заважає полякам визнати питання репарацій закритим», – підкреслив міністр закордонних справ Польщі.

Нагадаємо, в німецькому уряді неодноразово наголошували, що питання репарацій є закритим після того як це питання піднімали і Польща, і Греція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А то Показати IP 3 Серпня 2019 13:38
Нічого шо дурні совети в Польшу ешелони з продовольством та будівельними матеріали пхали. А тепер виходить шо поляки самостійно і за власний рахунок все повідновлювали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus