USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Поляки провокують луцьких депутатів?

23 Травня 2012 17:59
Депутати Люблінської міськради звернулися до обранців луцької громади щодо так званої «Волинської різанини». Вони пропонують засудити її та вшанувати жертв конфлікту.
Про це йшлося 23 травня під час спільного засідання молодіжної та освітньої комісій міськради.
Секретар ради Григорій Пустовіт розповів, що депутати Люблінської міськради пропонують луцьким колегам прийняти рішення про засудження так званої «Волинської різанини» та вшанування пам’яті людей, які загинули в 1943-44-х роках на території краю.
Голова молодіжної комісії Павло Данильчук сказав, що не розуміє дій польських колег. Мовляв, замість налагодження співпраці, вони починають розбиратися в історії.
Також він висловив думку, що певні політичні сили намагаються нагнітати ситуацію «навколо спірних історичних питань» і, давши відповідь на звернення люблінських депутатів, луцькі депутати лише сприятимуть продовженню суперечки.
Тож Данильчук запропонував, аби обранці луцької громади жодним чином не реагували на звернення польських колег.
Його підтримав член фракції ВО «Батьківщина» в міськраді Аскольд Пекарський. На думку депутата, сьогодні нелогічно піднімати подібні історичні питання. «Можна дійти до абсурду. Давайте згадаємо козацьких ватажків Наливайка та Гонту, які вирізали польських магнатів», - зауважив він.
Пекарський теж висловився за ігнорування звернення люблінських депутатів.
Натомість начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Микола Іванюк розповів, що спілкувався з польськими колегами, які стверджують, що подібні заяви – це певною мірою політичні провокації, які лише шкодять співпраці між містами-побратимами.
Зрештою після нетривалого обговорення депутати вирішили рекомендувати колегам не відповідати на звернення Люблінської міської ради.
Нагадаємо, взимку міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.
Натомість Луцька міськрада 28 березня офіційно окреслила власну позицію щодо цього рішення. Луцькі депутати розцінили його як «втручання у внутрішні справи територіального органу самоврядування».
В свою чергу в березні міська рада Любліна висловила обурення героїзацією ОУН-УПА та дивізії СС «Галичина» у містах-партнерах: Луцьку, Львові та Івано-Франківську. А на початку квітня місцеві владці вирішили не запрошувати гурт «Тартак» на відзначення Днів студентської культури. Мовляв, колектив прославляє лідера ОУН Степана Бандеру та Українську повстанську армію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Я Показати IP 23 Травня 2012 21:01
Че у Украины нет других персонажей ,которыми можно гордится? А то выбрали фашистского прихлебателя!
Хатуль Мадан до Я Показати IP 24 Травня 2012 08:25
ти про Сталіна, який допоміг Гітлеру завоювати пів Європи, а тоді зчепився з ним за решту?
Совість Волині Показати IP 23 Травня 2012 21:48
Я очень рад, что наше обращение к польскому консулу в Луцке, сейму и президенту Польской Республики нашли адекватную реакцию у поляков. Необходимо жёстко пресекать проявления неофашизма и шовинизма в Украине. Бандера приспешник фашизма, как и Власов, русские признали это. А у украинцев никак не может возобладать здравый смысл...
Хатуль Мадан до Совість Волині Показати IP 24 Травня 2012 08:30
та гляньте на себе? кому ви нужні з вашими "зверненнями"? ваш потолок - це об'їдати пенсіонерів на халявних заходах.
Макар до Совість Волині Показати IP 24 Травня 2012 12:01
Ти свою совість пошукай російських болотах,там де її залишили твої батьки з дідами,сталінські соколи, коли поділивши Європу.включно з Волинню ,на пару з Гітлером прийшли на нашу замлю встанослювати свої порядки.А С.Бандера і УПівці воювали на своїй землі з різними зайдами і на чужі землі не зазіхали.
Лучанин Показати IP 23 Травня 2012 23:54
А що ж хотіли наші депутани? За що боролись, на те і напоролись! Луцька міськрада хоче бути партнером для польських міст, от і треба в першу чергу думати, якщо, звісно, є чим, а тоді вже виставляти ультиматуми. Скоро ще не те буде.
забужан Показати IP 24 Травня 2012 10:56
поляки також не дуже шкодують за замордованими ними українцями під час великого виселення.Навіть на могилах памятні знаки не дають встановити.-ніби там собаки зариті а не люди.
Хатуль Мадан Показати IP 24 Травня 2012 15:57
+100500!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus