USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Тартак» не виступить у Любліні через Бандеру

6 Квітня 2012 11:31
Влада польського міста Люблін вирішила не запрошувати український гурт «Тартак» на відзначення Днів студентської культури. Мовляв, колектив прославляє лідера ОУН Степана Бандеру та Українську повстанську армію.
Про це повідомляє українська служба Польського радіо для закордону.
Популярний український гурт «Тартак» не виступатиме у травні у Любліні на Днях студентської культури.
Місцеві засоби інформації повідомляють, що таке рішення представники влади цього воєводського міста прийняли у четвер. Концерт, довкола якого протягом останнього часу виникло багато суперечностей, має відбутися в інший час.
Президент Любліна Кшиштоф Жук пояснює, що місто побоюється, аби під час Днів студентської культури не сталося можливих інцидентів. Мерія ще не має підписаної угоди з гуртом «Тартак», а ініціатива про відміну концерту надійшла від деяких студентських організацій.
В одній із соціальних мереж багато осіб протестує проти концерту «Тартака». Вони звинувачують гурт у націоналізмі та у прославленні Степана Бандери.
Хоча концерт, запланований на 17 травня, не відбудеться під час Днів студентської культури, Кшиштоф Жук наголошує, що запрошення «Тартака» - не помилка, і гурт запросять до Любліна за іншої нагоди, разом із польськими та українськими гуртами, які виконують патріотичні твори. Таким чином влада Любліна хоче заохотити скептиків до дискусії про спільну історію. Дату концерту ще не встановлено.
Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Почесним городянином Луцька провідника ОУН Степана Бандери.
Натомість Луцька міськрада 28 березня офіційно окреслила власну позицію щодо цього рішення. Луцькі депутати розцінили його як «втручання у внутрішні територіального органу самоврядування».

А 30 березня Рада міста Любліна висловила обурення героїзацією ОУН, УПА та дивізії СС «Галичина» у містах-партнерах: Луцьку, Львові та Івано-Франківську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
нацик Показати IP 6 Квітня 2012 11:43
Та кому той тар так зараз потрібен? Їхній час вже пройшов, може тому їх не хочуть бачити в Польщі що вони їм не цікаві? Там багато нової музики, багото своїх гуртів та європейських. А тар так для них не несе ніякої екзотики, мови вони здебільшого не розуміють, музика стандартна і без всіляких там етнічних штучок (які полюбляють європейці). То чого полякам їх запрошувати? В них таких гуртів в кожномі місті по 20 штук.
AntiUkr Показати IP 6 Квітня 2012 12:41
Мочилово Укркины только началось.
гміна Показати IP 6 Квітня 2012 13:38
Це - комплімент Положинському. Якщо тебе одночасно з ідеологічних причин не люблять поляки і росіяни - значить ти на правильному українському шляху:)
Здрасте до гміна Показати IP 6 Квітня 2012 20:01
+100%
Александр Показати IP 6 Квітня 2012 14:19
Однозначно, комплимент. А на пиво в Крыйивке он всегда себе заработает "правильной" украинской музыкой!
Zavtramen Показати IP 6 Квітня 2012 16:14
То, что гражданин Польши, а затем ФРГ - стёпа бандера - человек, мягко говоря, со сложной репутацией - это правда! Как правда и то, что этого кадра постоянно достают в качестве штатного пугала - все кому не лень, пытаясь прекрыть тот банальный факт, что преступник не только бандера, но и такие же "бандеры" всех национальностей, в т.ч. и польской, которые отдавали команды и уничтожали местное безоружное население. Своим "фэ" Положинскому, поляки не могут простить, в т.ч. и его ПОЗИЦИЮ КАК УКРАИНЦА, выраженную в клипе "Не кажучи нікому", в песне, которая талантливо и просто убавет весь антиукраинский агитпроп (в т.ч. и продуцируемій поляками)!!!
AntiUkr Показати IP 6 Квітня 2012 18:21
Вы думаете, что артисты смогут нормально заработать на концертах для голодранцев с захукр. Самый дешевый билет должен стоить не менее 500 грн. И много придет на концерт? И как часто на эти концерты будут приходить люди? Захукры -патриоты пока дело не косается их кошельков.
Тарас Бульба Показати IP 6 Квітня 2012 19:38
К искусству ни тартак ни остальные дол....ы типа ВВ и Океана Эльзы отношения никакого не имеют априори!!! Это просто сборище нариков и голодранцев вскормленые госдепом для растления молодёжи в Украине!!!
Госдеп США до Тарас Бульба Показати IP 7 Квітня 2012 14:56
я тебя вскормил, я тебя и убью!
Pavel до Тарас Бульба Показати IP 22 Квітня 2012 10:37
На твою думку на Західній Україні всім на..рати. Їдь в сибір пити омивач для скла, як роблять твої рускіє братья.
я Показати IP 6 Квітня 2012 22:29
Сашко Положинський не вживає алкоголю, наркотиків та не курить, пропагує здоровий спосіб життя. Ваші аргументи недоречні. Якщо не подобається власне українська музика - то не привід поливати її брудом. Певно, ви якраз- таки і є та розпущена молодь. Принаймні судячи з допису.
sroczka Показати IP 7 Квітня 2012 04:33
Ludzie chorzy na nienawiść są wszędzie - niestety w Lublinie też :( i niestety taka grupa przyblokowała koncert Tartaku. Ja na Tartak czekam z utęsknieniem, jak nie w Lublinie to w innym mieście :)
Харьков Показати IP 7 Квітня 2012 15:16
Положинский молодчага! Больше бы таких групп в нашей стране. Слава Украине! Бандера - наш герой!
Андрій Показати IP 8 Квітня 2012 11:13
Хай запрошують Данилка і Поплавського)))) Власне таке хотіли б бачити "Тараси Бульби", пародію на українське під московським пильним оком. Тартак молодці -"А нам своє робить"!
Pavel до Андрій Показати IP 22 Квітня 2012 10:39
+1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus