USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер Рональд Гарвуд – володар Оскара за фільм «Піаніст»

9 Вересня 2020 08:30
Рональд Гарвуд помер на 86 році життя. Світові він був відомий як драматург та сценарист – зокрема, він написав або адаптував сценарії до фільмів «Піаніст», «Костюмер» і «Версія Браунінга».

Рональд Харвуд помер 8 вересня у своєму будинку в графстві Суссекс у Великій Британії, йому було 85 років. Про це розповіли у виданні The Telegraph, пише 24 канал. Причину смерті родичі померлого не оприлюднили.

Чим відомий світові сер Рональд Гарвуд

Рональд Гарвуд (справжнє прізвище – Горвіц) народився 9 листопада 1934 року в Південній Африці у єврейській родині, яка емігрувала з Литви.

У 1951 році, коли мав 17 років, Гарвуд переїхав до Англії, у 1959 році одружився з Наташею Ріхлі (померла у 2013), мав трьох дітей.

Гарвуд хотів стати актором, але почав писати й зупинився на цьому занятті. Перший роман «Все ті ж тіні» видав у 1961, а в 1962 – перший сценарій для фільму «Рядовий Поттер».
Гарвуд і Кортні на зйомках фільму «Рядовий Поттер» / Фото ALAMY

За все життя Гарвуд написав приблизно 20 сценаріїв, частіше не створюючи оригінальні сюжети для фільмів, а адаптуючи для них книги й п’єси.

Серед відомих та успішних робіт «Квартет», «Костюмер», «Скафандр і метелик» (за неї отримав премію BAFTA), «Версія Браунінга», «Плач, улюблена країна» та інші.

Рональда Гарвуда тричі номінували на Оскара: за фільми «Костюмер», «Скафандр і метелик» та «Піаніст».

За «Піаніста» Гарвуд і отримав свою статуетку за найкращий адаптований сценарій.
У 2010 році драматург Рональд Гарвуд отримав лицарський титул від королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 9 Вересня 2020 09:20
Коротше - стандартно видавав чуже за своє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus