USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порядок виплати субсидій боржникам можуть змінити, – Мінсоцполітики

26 Березня 2019 21:15
Міністерство соціальної політики України планує внести зміни до законодавства, за якими субсидіанти, які мають прострочення з оплати за комунальні послуги при отриманні монетизованої субсидії, після погашення боргів переводитимуться на субсидії в безготівковій формі.

Про це під час брифінгу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє УНІАН.

«За нинішнім законодавством, якщо людина має заборгованість більше одного місяця на суму понад 340 грн, ми не призначаємо субсидію на наступний період, поки вона цей борг не погасить. Після того, як людина погасить такий борг, її може бути призначено субсидію, але я думаю, що ми внесемо зміни, й той, хто допускав прострочення з оплати, маючи на руках гроші, які їм виплатили, буде протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі. А потім, якщо все буде нормально, вони знову можуть перейти на варіант із готівкою», – сказав він.

Як повідомлялося, із 1 березня 2019 року уряд України впровадив автоматичну індексацію пенсій, за результатами якої пенсія зросла для 8,972 млн українських пенсіонерів із 10,2 млн пенсіонерів. Із нового року уряд збільшив розмір пенсій військовим пенсіонерам. Крім цього, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року й поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації повинні бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

Виявилося, широко розрекламовані владою субсидії «живими» грошима виявилися із сюрпризом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 26 Березня 2019 23:26
наперсточник рева все видумує нові методи облапошення злиденних українців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus