USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Порошенко цинічно блокував розробку ракетного комплексу «Нептун», яким потопили крейсер «Москва», – екскерівник «Укрспецекспорту»

15 Квітня 2022 21:35
Екскерівник держкомпанії «Укрспецекспорт», кадровий офіцер СБУ, колишній нардеп-нашоукраїнець від Волині Сергій Бондарчук вважає, що експрезидент України Петро Порошенко повинен понести суворе покарання за перешкоджання виробництву української зброї та посиленню обороноздатності держави. Крім того, після перемоги у війні з Росією Україна неодмінно повинна зробити висновки про те, хто винен у цій війні, й усунути внутрішніх ворогів з політичного горизонту.

Після новини про затоплення українським РК-360МЦ «Нептун» флагмана чорноморського флоту, ракетного крейсера «Москва» Бондарчук нагадав про свою публікацію у Facebook трирічної давнини, в якій йшлося про те, як цинічно Порошенко у 2014 році призупинив роботу над ракетним комплексом «Нептун», відновивши її лише перед виборами у 2019 році. І це при тому, що тривала війна й держава потребувала озброєння.
«Мені важко було пробивати стіну нерозуміння… Але тільки зараз в Україні почали розуміти, що таке мати власну зброю і якої вона якості, завдяки спротиву населення, ЗСУ і Президента нарешті зрозуміли, що українська "Стугна" не гірше "Джевеліна", – написав він. – Хоча дуже багато людей в Україні і за її межами робили спротив, щоб цей комплекс не з‘явився. Маю надію, що країна зробить роботу над своїми помилками».

Читати ще: Завершилися випробування ракети «Нептун», розробку якої у 2014 гальмував Порошенко

Як відомо, Сергій Бондарчук з березня 2005 року по червень 2010 року очолював державну компанію «Укрспецекспорт», яка входить до «Укроборонпрому» й здійснює експорт та імпорт продукції й послуг військового призначення.

Проте з 2014 року за вказівкою Петра Порошенка його переслідує ГПУ. Нині він мешкає у Великій Британії, де отримав політичний притулок й довів у тамтешньому правосудді, що справа сфабрикована.

До слова, колишній президент Віктор Ющенко у 2010 році присвоїв Сергію Бондарчуку звання Героя України. Свого часу колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі також нагородив його орденом за внесок у зміцнення обороноздатності Грузії. Натомість в Росії Бондарчук визнаний персоною «нон грата» через звинувачення у нелегальних поставках зброї до Грузії. У той же час проти нього на батьківщині порушили кримінальну справу за розкрадання держмайна на суму 7,5 мільйона доларів.

«Перебуваю під заочним арештом в Московії за запитом ФСБ з 2008 року. Водночас перебуваю у списках "Миротворця". Але знаю на 100%, що я туди був записаний за мою позицію і оцінку дій Порошенка і Турчинова», – писав експолітик у Facebook

Інформаційному агентству Волинські Новини Сергій Бондарчук розповів, коли планує повернутися в Україну, як оцінює роль експрезидента Петра Порошенка у нинішній війні Росії проти України та його вплив на політичне воскресіння Віктора Медведчука.

***

Мало хто знає, що я був присутній на випробуваннях «Нептуна» 28 березня 2014 року. Не просто чув про ці іспити, а бачив на власні очі загалом все, що ми робили ще з 2005 року. І вже тоді, у 2014-му, ракета була умовно спрямована у бік Москви, адже Гончарівський полігон розташований у Чернігівській області. Тоді був здійснений успішний ракетний пуск без бойової частини – просто як випробувальний екземпляр. На жаль, тогочасне військово-політичне керівництво країни не зрозуміло важливості й необхідності такого виду озброєння для України, частина якої вже на той момент перебувала під російською окупацією.

Протягом усіх цих років я писав, говорив, давав інтерв’ю не тільки стосовно «Нептуна», а й щодо інших видів зброї, успішні розробки якої у нас є, але які не замовлялися і не використовувалися.

Усі зараз почули про «Стугну», але ми її мали ще у 2006 році й використовували під час російсько-грузинської війни 2008 року. Проте чомусь цю «Стугну» в українську армію ніхто не закуповував.

Фактично з 2008 року, коли Росія пішла війною на Грузію, я був серед тих людей, які говорили, що Україна наступна, що ми будемо мати війну. Але нас не чули, нас не сприймали, робили з нас місцевих дурників, мовляв, це всього лиш політичні заяви, натомість повторювали нам мантру про «братні народи». І на це були різні причини: хтось – за звичкою, хтось – через ментальність, хтось – тому що треба було зробити все, щоб Україна не стала самостійною. І отаких «агентів впливу» Росії в Україні було і лишається нині дуже багато. І тому зокрема блокувалися спроби посилити нашу обороноздатність.

Люди, які займалися розробкою і виробництвом зброї, на кожному кроці відчували труднощі. Аби виготовити й поставити на озброєння певний вид зброї, треба зокрема і політична воля. Її часто не було.

Після інавгурації Порошенка програма по «Нептуну» була заморожена, не фінансувалася і не розроблялася. І лише у 2018 році почала відновлюватися, саме напередодні виборів.

***

Вважаю, що українське суспільство повинне вимагати від української влади розібратися не тільки з питанням «Нептуна», а й з тим, як здавався Крим – без жодного пострілу, як здавався Луганськ і Донецьк, як здавався Слов’янськ і як Гіркіну дозволили зайти у місто-мільйонник й багато всього іншого.

Правоохоронні органи повинні здійснити комплексну перевірку, хто що робив і хто що не робив, аби держава була готова чи не готова до масштабного вторгнення. І це потрібно зробити одразу ж після війни. Інакше ми будемо мати проблеми в майбутньому.

28 лютого 2014 року голова СБУ Валентин Наливайченко запропонував в.о. президента Олександру Турчинову мою кандидатуру на посаду свого першого заступника і керівника Антитерористичного центру.

Тільки одна людина в країні могла керувати антитерористичною операцією, і це людина на посаді першого заступника. А її не було. Турчинов зволікав 40 днів, так і не призначивши мене. А тоді кожна година була цінною.

На думку Турчинова, я нібито не був готовий до цієї посади. Як я можу бути готовим, коли є військовим розвідником за фахом, допомагав будувати систему оборони Грузії, під арештом ФСБ в Росії? Я дійсно не був готовий віддати Крим без жодного пострілу, я дійсно не був готовий зрадити наших людей і нашу державу.

В. о. президента був зобов’язаний призначити людину, яка мала б виконувати свій обов’язок. Не знаю, яка була мотивація у Турчинова – чи він був неготовий, чи він перелякався, чи на нього тиснули ззовні – але він зробив усе, щоб на той момент антитерористична операція проти «зелених чоловічків» не виконувалася.

Тобто Турчинов своїми діями, а точніше бездіяльністю, зробив усе, щоби тихо віддати півострів Крим Росії. Без жодного пострілу і з ганьбою для української армії.

Більше того, я хочу наголосити на важливій речі: той наратив, який розпустили Турчинов і Порошенко, розказуючи про те, що у нас не було армії, це абсолютна неправда. Вони зробили це тільки для того, щоби прикрити свою бездіяльність. Саме Турчинов і Порошенко зганьбили армію, яка чекала наказу і була готова стати на захист країни. Своє зрадництво і боягузтво вони заховали за плечима солдатів української армії.

Однак справжню мотивацію таких дій треба вивчати після війни. І я буду робити все, що від мене залежатиме, аби таке розслідування з’явилося. Я буду вимагати цього від президента, від влади, буду звертатися до народних депутатів. Я буду про це говорити голосно. Тому що нині ми маємо наслідки того, що почалося ще у 2014 році. Це наслідки бездіяльності.

***

Погоджуюся з думкою, що саме Порошенко політично і фінансово воскресив Медведчука. У 2014 році такої політичної фігури, як пан Медведчук, не було. Її відродив і навіть породив Петро Порошенко за час свого президентства.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

Я дуже добре пам’ятаю, як Медведчук знову отримав політичну вагу. Він з’явився як представник Служби безпеки України у переговорній групі, пов’язаній з обміном полоненими. Тому дуже легко дослідити, як він зміг стати представником СБУ і хто дав доручення голові СБУ.

Суспільству відомо про його відверто проросійську діяльність. Ми маємо рішення судів щодо передачі підконтрольним структурам Медведчука нафтопроводу. Ми бачили його медійний злет і купівлю телеканалів. І при цьому всьому ми бачили зацікавленість Порошенка мати такого переговорника з Кремлем, адже саме Медведчук став каналом неофіційного спілкування між Порошенком і Путіним.

Діагноз Медведчука зрозумілий. Вірю, що він отримає за заслугами. Тим часом Порошенко став головнокомандувачем селфі-військ і навіть не розуміє, як сильно він всіх дратує, нагадуючи про себе.

Замість того, щоб сидіти тихенько, щоб люди про нього забували, він кожного дня нагадує про себе, ставши вже посміховиськом. Він робить все, щоб люди йому не простили. Він робить піар на смертях українців, які гинуть від того, що свого часу він не ухвалив правильних рішень.

***

Після того, як мене не призначили на посаду першого заступника, я пішов у СБУ як звичайний офіцер у підрозділ «Альфа». Згодом СБУ офіційно відправила мене на навчання у Великобританію в академію Міністерства оборони. І саме тут, в Британії, я дізнався, що мене подали в розшук. І в той момент я зрозумів, що повертатися додому немає сенсу.

Я зрозумів, що на свободі буду корисніший, ніж просто сидітиму в буцигарні. І тому залишився у Британії й попросив політичного притулку. Згідно з нормами про політичний притулок, не працює презумпція невинності. Тобто прохаючи політичного притулку, ти апріорі винен і мусиш довести протилежне.

Проте мені вдалося у судових процедурах в Британії довести, що моя справа була сфальсифікована Генеральною прокуратурою за наказом президента Порошенка. Це доведено. У мене є рішення британських судів з цього приводу, хоча досі своє слово не сказала українська Феміда. І тому я поки перебуваю за межами України.

Хай там як, наразі мене не цікавить політична кар’єра. Мене влаштовує та політична фігура, яка є при владі, особливо з початку війни.

Я неодмінно повернуся додому. Але станеться це тільки після того, як держава Україна визнає, що вона вела проти мене необґрунтоване слідство, зніме всі обвинувачення репутаційного характеру і вибачиться. Це не тому, що я ображена особа з амбіціями. Це тому, що я глибоко переконаний, що саме така процедура повинна бути стосовно будь-якого громадянина. Таким має бути правосуддя і справедливість в Україні майбутнього.

Я розумію, що переді мною не повинен вибачатись нинішній Генпрокурор, який не відкривав проти мене справу. Але традицію переслідування, яку започаткували попередники, не можна допускати у майбутньому.

Оскільки я був відправлений у відрядження Службою безпеки України, вважаю себе офіцером СБУ, якого незаконно переслідували і незаконно звільнили. Тому я повинен повернутися назад у Службу безпеки України. Але це буде після війни.

Нині завдання номер один – виграти війну. А от після війни треба буде розібратися, хто і що зробив для перемоги і де чиє місце.

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
Роман Показати IP 16 Квітня 2022 07:19
Пост в фб це доказова база? Ви припухли трохи?
Олексій до Роман Показати IP 20 Квітня 2022 22:23
До того ж чий пост? Від корупціонера, який досі в розшуку.
Можливо Показати IP 16 Квітня 2022 08:24
Пан Бондарчук дасть довідку скільки було за його каденції з 2005 по 2010 продано зброї з України і особливо ЗРК ,весь всім зна скандал з *Фаїною* І цікаво чому ви такі правильні там в Британії а не сьогодні тут в Україні, за кордоном багато * правильних* я знаю
Ростислав Показати IP 16 Квітня 2022 09:59
Вже відчула всяка наволоч своє воскресіння в політичному житті України, в майбутньому, і думає годуватися з державного бюджету за рахунок громадян, як це притаманно пройдисвітам. Порошенко звичайно заплямований, особливо в справі, що не бажав навести лад зі зрадниками і колаборантами. За таке з нього обов'язково потрібно брати відповідальність, в майбутньому, проте він в Києві і щось робить для Українців та України, а той хрін тявкає з комфортного острова Величної Британії і думає, що його будуть в Україні слухати. Ти приїдь в Україну, бери зброю і покажи свій професіоналізм Альфівця, ось тоді матимеш право щось Українцям говорити. В іншому випадку завали їб#ло і живи собі там спокійно без України, бо ж Українці можуть тобі такого тяглв вломити, що на все життя запам'ятаєш.
Петро до Ростислав Показати IP 16 Квітня 2022 10:36
Тільки одна свиня з виводом і своїми свинарчуками має право кормити ь з бюджету України? Відпочивати на Мальдівах (під час "війни", яку "припинив за години") за державний кошт?
Andrzej до Петро Показати IP 18 Квітня 2022 18:04
Як же приємно загадити повітря...
андрей до Петро Показати IP 26 Липня 2023 15:15
слиш хворе на голову. Свинарчуки покупали запчасти до военной техники которіе не возможно біло купить в другом месте кроме как в рашке. И тем самім увеличивали обороноспособность страні. А что твое зеленое сделало для увеличение обороноспобности, закріло перед войной все военніе программі и уменьшило на 45 тісяч войска?
Влад Показати IP 16 Квітня 2022 10:37
Застрелити Пороха як зрадника та посіпаку, за правління якого не тільки зупинили виробництво військової техніки, а й розікрали те що було. Медведчук при Поросі виліз на політичну арену та добряче закріпився, мабуть, договорняк з кумом в обмін на фабрику у Липецьку. А ще забули за Крим! Турчинова, соратника треба спитати по всій строгості, чому ніяк не діяли? Можливо, договорняк з розподілу влади та території? Після перемоги, щоб не втекли, треба спитати кожного майданного лідера, що він зробив з 2014 по 2018 рік для обороноздатності країни та скільки і кому?
Ольга до Влад Показати IP 29 Серпня 2022 11:50
А от за це можна і сісти, придурок
читач Показати IP 16 Квітня 2022 12:07
О як порохоботи прокинулись - жах! Ваш Пєт'я проходив по одній справі з Медведчуком, він його воскресив при своїй каденції, то нехай сам у СБУ по доброму з речами приходить!
Вікторія Показати IP 16 Квітня 2022 13:43
Такі "патріоти". як порох, турчинов і їм подібні повинні сісти довічно у в"язницю. До цієї рашиської війни проти України призвели вони своїми зрадницькими діями, віддавши Крим, Донбас і підписавши мінські домовленності. А зараз ці покидьки знову світяться в змі зі своїми рекомендаціями і піаром на людському горі.
андрей до Вікторія Показати IP 11 Липня 2022 18:20
лечись зебильное. При порохе как раз армия и была востановлена. и это он с 7 июня 14 года каогда стал президентом освободил 2/3 донбаса.
Віктор до андрей Показати IP 3 Квітня 2023 13:45
Було звільнено дві третини _окупованих_ територій Донецької і Луганської областей
Луч Показати IP 16 Квітня 2022 14:03
Пєтю в тюрму! Слава Україні!
Ольга до Луч Показати IP 29 Серпня 2022 11:52
Ти що думаєш, якщо будеш писати Слава Україні, то всі будуть тебе підтримувати? Ботяра, скільки заробляєш, бігаючи по сайтах, щоб розкидувати лайно? Чи встигаєш?
Демидов Показати IP 16 Квітня 2022 16:14
Два простых вопроса: При каком президенте началась разработка "Нептуна" и комплекс был передан в войска? При каком президенте было приостановлено финансирование проекта и приостановлено производство "Нептуна"?
Олександр до Демидов Показати IP 21 Квітня 2022 21:11
При Зеленському "Нептун "був прийнятий на озброєння та надійшов у армію
Влад до Олександр Показати IP 20 Серпня 2022 21:28
Прийняли, тому що він вже був готовий і пройшов випробування. А хто не знає, час у нас від державних випробувань до наказу про прийняття на озброєння іноді займає до одного року. Така бюрократична машина. А від "прийнятий на озброєння" до "надійшов у армію" взагалі провалля. Деякі зразки прийняті на озброєння ще пять-шість років тому, а до цієї пори або взагалі не закупалися, або закупалися по штучно.
Віктор до Олександр Показати IP 3 Квітня 2023 13:56
При Полтораку Нептун був прийнятий, в армію нічого не поступило. При Зеленському встигли і спромоглися виготовити тільки кілька десятків труб і двигунів, і вони разом з тими двома випробувальними ракетами були на заводі.
Андрей Показати IP 16 Квітня 2022 16:30
Врет этот сотрудник сбу ,пусть лучше скажет что они создали за 3 года ,шышку с маслом ,может нептуны может крылатые ракеты один танк
дідо Показати IP 16 Квітня 2022 16:40
Ракетна програма не зупинялася жодного дня - Данілов
Анонім Показати IP 16 Квітня 2022 16:43
Читаю коментарі - і не перестаю дивуватися. Хіба не "перегорнули сторінку" Порошенко і Зеленський? Хіба Порошенко не висловив підтримку Президенту? Хіба зараз час для таких публікацій? Невже не зрозуміло, що якби така війна, як сьогодні, почалася б в 2014 р., коли практично не було армії, то страшно навіть собі уявити, чим би вона закінчилася для України. Стосовно Стугни і Нептуна. Дивно чути про те, що Порошенко "блокував" їх, адже обидва комплекси були створені за часів його каденції. Щось створити без фінансування - не реально. Тільки на розробку Нептуна в 2014-2018 р. виділили 40 млн. дол. США. Цікаве таке собі "блокування"... А державне замовлення на дивізіон Нептун лише "рушило з місця" в травні 2020 р. (див. Вікіпедія), а не в 2019 р., прийняли комплекс на озброєння лише в серпні 2020 р. (на той час він встиг пройти всі стадії випробування, в тому числі, ще під керівництвом О. Турчинова). А "офіцеру СБУ" непогано було б додавати до титулу "колишній", а ще вивчити українську мову...
Олег Показати IP 16 Квітня 2022 20:09
Брехня
Леонид до Олег Показати IP 19 Квітня 2022 12:33
Зеленский, может, и придерживается договоренности, но на порошенковских ресурсах его мочат, как и до войны, четко ведут подрывную деятельность. Закупка, т.е. финансирование первого дивизиона Нептунов было при Зеленском, на боевое дежурство встал в январе 2022, были выделены деньги на 2-й. Любопытно, что главный разработчик высказался, что нынешние Нептуны это практически другая ракета, та, 2014-го - еще советская разработка, а нынешняя полностью переделанная, в новой головкой наведения.
Віктор до Леонид Показати IP 3 Квітня 2023 14:55
Закупка т.е фінансірованіє... Як не розумієш навіть значень цих двох слів, то не говори взагалі нічого. Правильно каже розробник, це зовсім інші комплекси і ракети, і ти фактично спростовуєш брехню її автора.
Олександр Показати IP 17 Квітня 2022 15:09
Доки ще можна трендіти=брехати Рашистську пропаганду, що Крим "здали без жодного вистрілу й безкровно"? Прапорщик Сергій Кокурін на посту з охорони Боєвої частини ЗСУ під Сімфереполем був застрелений з автомата в КРИМУ під Сімферополем, а майор Владислав Карачевський в авіачастині в КРИМУ - вони обидва є на самому початку Стіни пам'яті у Михайловського Собору! А якщо ХОЧА Б ОДИН ВІЙСЬКОВИЙ під час конфлікту військових частин двух протиборствуючих країн ЗАГИНУВ, цей конфлікт зветься ВІЙСЬКОВОЮ ОПЕРАЦІЄЮ. А ще загинуло більше 10 цивільних протестантів українців та кримських татар: Рішата Аметова, наприклад, знайшли після двох тижней пошуків закопаним в канаву, то як повертається язик у дурнів, що це була БЕЗКОРОВНА ОПЕРАЦІЯ!? Бондарчук не був тоді в Криму, а я був й це все знаю. А звання Героя України він отримав від Ющенка ВСЬОГО за тиждень до припинення повноважень Президенства Ющенка у лютому 2010р. - є підозра отримав це за гроші=хабар: Кучма звання Героя України продавав за 50 тис долларів (Юрію Бойко та інш.).Бондарчук мабуть отримав за массову продажу Української зброї літаків Су-25, Су-27, МіГ-29, десантного корабля "Донецьк" проекту "Зубр" й т.д. разом з тодішнім міністром оборони.А зараз нам цих літаків край не вистачає. Тому й втік корупціонер за кордон, але ж там йому зараз скучно, хоче повернутись й відмитись від минулого.
Денис до Олександр Показати IP 17 Квітня 2022 22:33
Постріли в нашу сторону то були. А ми чого мовчали? По криму ходять зелені чоловічка-терористи, чому не було антитерористичної операцій? Чому ми не оборонялися, а с прозором вийшли? Ми б їх постріляли і нікто би слова не сказав, бо рф казала що "іх там нєт".
Олександр до Денис Показати IP 18 Квітня 2022 18:58
Це політика, а не пісочниця. Це зараз всі розуміють хто ворог. А тоді більшість не сильно хотіла воювати, був безлад в армії, то країна одразу кинула всі сили на Донбас, перешкодивши створенню"Новоросії". Підготовка була не краща ніж у росіян зараз. Ти путіна за язика зловиш, а він може взяти і сказати, що ти все одно винен, ще й миротворців ввести, щоб помирити тебе із зеленими чоловічками.
Віктор до Денис Показати IP 3 Квітня 2023 15:09
По-перше, в Криму був вмф рф за договором Кравчука, а потім Кучма підписав договір про збільшення контингенту. В твоїй дитячій уяві все просто - постріляти їх і все. А не думав, хто мав би виконувати ці накази? Більше половини військовослужбовців в Криму тоді були за росію, або просто не мотивовані, а ще були засланці і завербовані рф.
Василь Василенко до Олександр Показати IP 19 Квітня 2022 18:48
Олександр все правильно, підтримую повністю. Сидячи в Британії і поливаючи всіх і вся це просто невігластво і підлість. Бондарчук продавав на всі сторони зброю, якої у нас зараз не вистачає і ховає голову в пісок користуючись нагодою, що зараз не до нього але, я думаю дійде черга і до таких пройдисвітів. А постане питаннячко:" За які такі грошенята перебуваючи на державній службі ти зараз мешкаєш за кордоном"? і мабуть не бідуєш, як наші переселенці.
Дядько Лев Показати IP 17 Квітня 2022 19:32
Сьогодні з'явилася інформація, що Петя Порох бронеки роздавав зі свитою фотокореспондентів. А міг би літачок купити для армії, він же мільярдер і це провірена інформація. Він же гроші заробив в Україні, а то дає крихти з барського столу. Бронеки і пенсіонери купували на свої заощадження.
101 до Дядько Лев Показати IP 17 Квітня 2022 23:44
"Літачок купити". Ти еталонний ідіот, але ти навіть цього не зрозумієш!
Ольга до Дядько Лев Показати IP 29 Серпня 2022 11:55
А ти розкажи скільки і чого ти придбав для нашого війська. А до Порошенка тобі як звідси до неба, тільки те й умієш, що заздрити, а тому й ненавидіти.
суддя Показати IP 17 Квітня 2022 21:26
дасть бог закінчиться війна для сбу роботи непочатий край і тільки незалежний непідкупний справедливий суд
Макс до суддя Показати IP 18 Квітня 2022 15:09
...якого в нас ніколи не було і немає
Бондарчуку Показати IP 18 Квітня 2022 18:33
якщо маєш факти, скористайся 214 ст. КПК та подай до ДБР чи СБУ заяву про вчинення кримінального правопорушення громадянином Порошенком П.О., а не перекидай тему на громадське обговорення. Бо складається враження, що нічого доказового не було
Олександр Показати IP 18 Квітня 2022 19:23
Денис = Неуважний: Вчитуйся Уважно про що я писав - про те що ця "Спеціальна військова операція" ОРКОстану у 2014 у Криму НЕ БУЛА БАЗКОРОВНОЮ БЕЗ ЖОДНОГО ВИСТРІЛУ", як це 5 разів повторив "великий патріот" Бондарчук! А ти своїми питаннями вже БАНАЛЬНИМИ після 8 років обговорення цих подій відводиш увагу від того, про що я звинуватив "Корупціонера-"біженця" й "героя" Бондарчука. Аналізуй краще матеріал.
Юрій Показати IP 19 Квітня 2022 11:29
Зараз сам чорт не розбере хто правий а хто винуватий.
Леонид Показати IP 19 Квітня 2022 12:40
А в чем новость? Что еще КГБшный агент Порошенко вредил Украине? У кого плохая память: 1. в 2015-м во время Дебальцево Порошенко сам отказался от западного летального оружия 2. В 2014-м отказался от бесплатных(!) канадских истребителей, не было отката 3. Поставлял в армию броневики на основе своего Богдана, которые пробивались насквозь 4. Втюхивал свои корабли, которые ничему не соответствовали
До Леонід до Леонид Показати IP 19 Квітня 2022 13:41
Незнання історії не звільняє від відповідальності. До 2016 року на Заході було заборонено постачати вогнепальну зброю та військову техніку Україні. Заборону було введено за часів і завдяки діям Януковича. Тому обходились ковдрами та печивом. Європа вогнепальну зброю почала постачати тільки в 2022 році. США - в 2018-му у вигляді Джавелінів.
Мік до Леонид Показати IP 16 Лютого 2024 20:33
Ніяких літаків Канада не передавала! Навіщо брехати, як мос&каль? І ніхто зброю нам не пропонував в 2014-15 роках! Менше слухай бабусь під під'їздом! Ми вже пів року чекаємо Ф-16, а коли вони будуть, х/з. Нездара з задоволенням посадив би Пороха, було б за що! А про Нептун хай не пиз-дить, його саме і розробляли з 2014 року. Військовий експерт Сергій Згурець сказав, що роботи над українським комплексом велися 5 років — з 2014 року, тоді як радянсько-російський аналог Х-35 розроблявся понад 20 років, з 1983 до 2003 року. Він також повідомив, що державні випробування заплановані на 2019 рік.
Urgiy Показати IP 6 Травня 2022 20:47
Внас тепер Всі такі стають щой нема куди відправити.Хіба лише за zлодійським москалем.Де ці правидники були. В 14 році Ви бачили вчім буливдіті Наш Ахисники.Армію майже всю росісрали та продовбали халуі.Атепер ще щось п....ть.А перед тим як когось звинувачувати предоставити треба офіційні правові докази.А так за непрвове обвинуваченя. е теж статя ККУкраінни.Зараз іде Війна за Батьківщину а не за одного чи то іншого президента треба обеднуватися. а не язиками робити Росдріб у середені.СЛАВА УКРАІНІ ГЕРОЯМ СЛАВА НАВІКИ СЛАВА!
Влад Показати IP 20 Серпня 2022 21:23
Цьому "товарищу" говорили, що брехати не гарно. Ці байки він може розказувати домогосподаркам. А люди, які хоч трохи в "темі" знають, що Нептун не ракета, а складний комплекс. І за рік, з 2019 по 2020 розробити і прийняти на озброєння такий комплекс не реально. А реально те, що на озброєння він був дійсно прийнятий у 2020 році, проте жодна ракета закуплена не була, і замовлення планувалося тільки на 2022 рік, і то під тиском громадкості. Так що за брехню пану рано чи пізно прийдеться відповісти.
Сергій Показати IP 13 Вересня 2023 14:59
Нічого дивного. Петя - людина-піар.
Андрій Михайлович Показати IP 26 Жовтня 2023 10:59
За які заслуги нагороджений генерал Литвин і тихенько відправлений на пенсію? Скільки військових з прикордонних військ зрадили присязі та перейшли на бік ворога?
Анонім Показати IP 5 Листопада 2023 14:53
Оце бондарчук в квітні 2022 вляпався... Надіюся, що за брехню в нас колись почнуть все ж таки саджати, бо вже реально задовбали. А до зеленського нуль претензій! Ну прям свята людина з єрмаком у дупі...
Анонім Показати IP 6 Березня 2024 07:12
Згадайте військові склади та диверсії!Перед вторгненням, і все зрозумієте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus