USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко ввів у дію таємне рішення РНБО щодо підсумків воєнного стану

25 Січня 2019 23:38
Президент Петро Порошенко ввів у дію своїм указом засекречене рішення Ради національної безпеки і оборони "Про підсумки введення воєнного стану в Україні".

Про це повідомляється на сайті президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року "Щодо підсумків введення воєнного стану в Україні" (додається, таємно)", - йдеться в указі.

Порошенко поклав контроль за виконанням рішення РНБО на секретаря Ради Олександра Турчинова.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Воєнний стан в 10 областях розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів тривав 30 діб з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.

Читати ще: Що сталося і чого не сталося за 30 днів воєнного стану в Україні

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

У ніч на 26 листопада на засіданні РНБО було запропоновано ввести в Україні воєнний стан, у зв'язку з агресією Російської Федерації в Авзовському морі. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, своєю чергою, скликав позачергове засідання Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus