USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькому парку капітально відремонтують центральну алею

27 Березня 2019 13:21
Планують капітально відремонтувати центральну алею парку, забезпечити освітлення усіх алей, реконструкцію пляжу та використовувати дамбу як бігову доріжку.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 55 сесії Луцької міськради 27 березня.

Під час звіту про діяльність виконавчих органів Луцької міської ради за 2018 рік виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомив, що у планах – капітальний ремонт центральної алеї парку імені Лесі Українки, адже вона вже не так сприймається на тілі решти відремонтованих алей. Так, у парку облаштували алею ліхтарів, алею парасольок тощо.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук закликав тих, хто критикує чинну міську владу, поглянути на фото парку зразка 2010-2016 років, коли у парку нічого не відбувалося, окрім того, що Ігор Палиця за власні кошти забезпечив освітлення центральної алеї парку. На той час для парку не могли придбати ані лавочок, ані смітників.

Нині концепція парку передбачає освітлення усіх алей, озеленення, ремонт фонтанів, встановлення смітників, очищення парку від самосіву та чагарників. Вже вдалося чистити частину парку ліворуч від центральної алеї. Надалі планують використовувати дамбу як бігову доріжку, реконструювати пляж та територію за будівлею ФСТ «Спартак». До цього долучилися багато луцьких підприємців. Зі слів депутата, раніше кошти, що мали б піти на парк, потрапляли до кишень чиновників, а нині влада працює чесно і всі, хто хоче допомогти, можуть вкладати гроші в парк.

На заклик депутата Юлії Вусенко не відставати від інших міст у сфері облаштування парку Григорій Пустовіт відповів, що у Луцьку зараз вдалося обігнати самих себе зразка 2016 року на 30 років – тоді ніхто не міг уявити про те, що у нас буде такий парк. Зараз центральний парк у Луцьку поступається хіба що паркам Києва та Харкова – міст зі значно більшими бюджетами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
??? Показати IP 27 Березня 2019 14:41
Хоть не покладіть так бруківку як на Волі .....не тратьте гроші.
Коза Показати IP 28 Березня 2019 13:34
Вона ж відремонтована. Плитка нова і ліхтарі нові. Спрямуйте краще гроші на газони та розчистку решти парку (а то є місця гірші за ліс), прокладання нових доріжок (і необов"язково з бруківки), встановлення нових ліхтарів тощо.
Коза Показати IP 28 Березня 2019 13:39
P.S. І закрийте вже в"ізд приватному автотранспорту біля зоопарку. Нехай паркуються біля тераси з церквою і ніжками, ніжками. Там же метрів 200 до дому молитви і 400 до зоопарку, а то дешевих понтів у декого ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus