USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Про можливу загрозу вторгнення з РБ та мобілізацію: студенти ВНУ поспілкувалися з представниками батальйону «Луцьк»

28 Вересня 2022 22:18
27 вересня відбулася зустріч студентів факультету економіки та управління ВНУ з полковником, командиром батальйону оперативного реагування «Луцьк» Олександром Тиводаром та провідним адвокатом, начальником юридичної служби батальйону Олександром Лавренчуком.

Зустріч була організована з ініціативи завідувача кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Олени Павлової, професора Костянтина Павлова й декана факультету економіки та управління Тетяни Данилюк, інформують у ВНУ.

Захід розпочався з вітального слова ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося. Очільник університету закцентував на важливості й своєчасності цієї зустрічі, а також зазначив, що науково-викладацька та студентська родина продовжує надавати й отримувати якісні освітні послуги, незважаючи на загрози та виклики війни. Тому особливої актуальності на сьогодні набувають заходи патріотичного характеру та спілкування з людьми, які забезпечують спокій і безпеку в нашому регіоні.
Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Опісля слово взяв Олександр Тиводар. Він розповів про військову ситуацію в області та державі загалом, окреслив можливі загрози нападу на Волинь із боку Республіки Білорусь.

Олександр Лавренчук у своїй промові на високому професійному рівні висвітлив основні нормативно-правові засади функціонування батальйону оперативного реагування «Луцьк», подальші перспективи його розвитку, а також зазначив, що модель військової стратегії України буде побудовано за сценарієм Ізраїлю.
Читати ще: Путін хоче перекинути війська до Білорусі, аби вдарити по Волині та Києву: експерт повідомив, коли чекати «гостей»

Під час подальшого спілкування студенти й викладачі поставили безліч запитань: на скільки безпечна ситуація у Волинській області сьогодні; чи допоможе наявне озброєння дати відсіч у разі виникнення авіаційних і артилерійських загроз; чи зберігається дотримання засад гендерної рівності під час формування складу батальйону; як діяти студентам у разі прямого вторгнення на територію області; якою мірою на сьогодні реалізується лендліз; чи передбачені мобілізаційні заходи серед студентства тощо. Гості надали вичерпні та професійні відповіді на усі запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Вересня 2022 08:30
балаболам аби привід щоб поговорити
Андрій Показати IP 30 Вересня 2022 10:15
Адвокат трішки змучений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus