USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проблемна агітація: чому на білбордах Олександра Шевченка замальовують деякі слова

19 Січня 2019 10:55
Рекламні білборди кандидата у президенти Олександра Шевченка опинилися у центрі уваги чиновників і навіть силовиків, стверджують в партії «УКРОП». Через вислів «прибрати порох з осель» на рекламістів чинять тиск і вимагають замазати деякі зі слів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Замість одного зі слів – чорний прямокутник або ж обличчя нардепа у фарбі: приблизно так виглядає більшість білбордів Олександра Шевченка.

«Ми констатуємо устами нашого кандидата у президенти Олександра Шевченка, що хочемо «прибрати порох з наших осель», – говорить голова УКРОПу. Проте донести цей меседж вдається не у всіх областях.

«До багатьох операторів, які здійсювали поклейку таких бордів, телефонують представники влади, правоохоронні органи, СБУ з наполегливими проханнями заклеювати або знімати такі білборди», – каже Тарас Батенко.

Наприклад, у Кривому Розі був візит СБУ до міськвиконкому з вимогою заборонити борди, але там силовикам відмовили. А вже наступного дня чимало білбордів у місті невідомі залили фарбою. Зробили це за одну ніч і без свідків. Хто саме – невідомо, але в УКРОПі не сумніваються, що провокація була централізована.

«Взагалі така системна навала нагадує часи Януковича, методику Януковича», – кажуть криворізькі укропівці.

У Києві у хід пішла чорна фарба. На усіх білбордах з Шевченком зафарбували одне слово.

«Замазуючи на бордах слово «порох» українська влада або прирівнює це слово до матюка, або вважає, що «порох» є справжнім прізвищем Порошенка», – каже голова київського осередку партії УКРОП Богдан Яременко.

Самі компанії не коментують, чому замазали слова, поза камерою натякають на неофіційні рекомендації чиновників та силовиків.

Журналісти ТСН звернулись з офіційним запитом щодо замальованих бордів до КП «Київреклама». У підприємстві відповіли, що не уповноважені висловлювати будь-які вимоги стосовно сюжетів реклами і не роблять цього. Коментар з боку СБУ наразі не вдалось отримати.

В УКРОПі до такої ситуації з бордами поставились з гумором, бо впевнені, що всім і так зрозуміло, яке слово замазали. Та і сама ситуація із бордами привернула до партії ще більшу увагу, проте укропівці сподіваються, що після розголосу, подібні акти цензури припиняться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 19 Січня 2019 11:10
створили шевченкові додаткову рекламу. МОЛОДЦІ !!!!!
Дійсно Показати IP 20 Січня 2019 11:46
І саме головне що людина обіцяє те що зробить, навіть не поспориш. Питання тільки що то за людина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus