USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проект «Стіна»: НАБУ затримало нового учасника розкрадання коштів

16 Листопада 2017 16:35
НАБУ провело низку обшуків, пов'язаних з розкраданнями з проекту Стіна, в результаті чого був затриманий спільник в заволодінні коштів чиновниками Держприкордонслужби та керівниками підприємств-генпідрядників.

Про це 16 листопада повідомили в прес-службі бюро.

«Детективи затримали людину, «яка підозрюється в участі в корупційній схемі із розкрадання коштів з держбюджету, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення АТО в особливо великих розмірах - так званий проект Стіна», - йдеться в повідомленні.

За інформацією НАБУ, затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та протягом 2015-2016 років забезпечував через нього переведення в готівку безготівкових коштів, що надходили від генпідрядників.

«Усього, за даними слідства, за участю цього підприємства конвертовані в готівку понад 10 млн грн, виділених для інженерно-технічного облаштування кордону, якими в подальшому заволоділи учасники злочинної схеми», - зазначають в НАБУ.

Крім того, за результатами проведених обшуків детективи НАБУ вилучили понад 40 печаток підприємств з ознаками фіктивності, зокрема й тих, які були задіяні в злочинній схемі заволодіння бюджетними коштами, а також декілька сотень тисяч готівки. Наразі із затриманим проводяться слідчі дії, вирішується питання повідомлення йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу.

Прес-служба НАБУ заявляє, що особа - восьма затримана у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна», яке детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація провадження — ч. 5 ст.191 ККУ, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн. Повідомляється, що семеро інших підозрюваних в участі розтрати коштів проекту «Стіна» арештовані, а сумарний розмір визначених судом застав – 25,5 млн грн.

Нагадаємо, за два роки реалізації проекту Стіна, який ініціював колишній прем'єр Арсеній Яценюк, підрядниками було освоєно 680 млн гривень. Військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно посадових осіб прикордонної служби щодо розтрати коштів, виділених на проект "Стіна".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 16 Листопада 2017 16:45
Просто Сєню дуже потрібно прижати, ось і все.
Василь до 123 Показати IP 16 Листопада 2017 17:09
Якщо Сеня крав, то най відповідає...... І політика тут ні до чого. А то в нас як получається, тільки на щлодія докази знаходяться, то відразу політику включає, і кричимо, що тиск від влади. P.S. Ніяким чином не захищаю нинішню владу.....(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus