USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Професіонали допомагатимуть волинській молоді шукати роботу

14 Серпня 2020 18:36
29 липня була створена громадська організація «Асоціація молодіжних працівників України». Яку проблематику порушуватиме організація, чи сприятиме вирішенню проблем із працевлаштуванням молоді на Волині та загалом як себе може реалізувати місцева молодь?

Про це голова ГО «Асоціація молодіжних працівників України» Захар Ткачук розповів Суспільному: Волинь.

«Наша асоціація – це об’єднання людей, які працюють із молоддю. Ми клопотатимемося над тим, аби молодіжних працівників ставало більше. Ми хотіли б виховувати тих людей, які працювали б з молоддю в різних напрямках: національно-патріотична діяльність, волонтерство, профорієнтація тощо. Наша місія – творити таких людей, стимулювати їх і представляти їхні інтереси в органах виконавчої влади, Кабінеті Міністрів, адже наша асоціація національна», – сказав Захар Ткачук і додав, що насамперед йдеться про становлення кваліфікованих кадрів.

Він зауважив, що молодіжні працівники повинні розуміти потреби сучасної молоді й показувати їй шляхи для самореалізації.

«Ти маєш показати молоді можливості, а шлях вона вже вибере сама, – наголосив Захар Ткачук. – Молодіжні працівники як професіонали мають гармонійно пов’язувати два світи: молодь і роботодавців».
Своєю чергою, виконавчий директор обласного об’єднання роботодавців Володимир Кривович розказав, що багато українських роботодавців мають проблеми з фаховими працівниками.

«У нас з’явилося дуже багато тік-токерів, ютуберів, інших блогерів. А коли стає питання про реальні умови праці, то, на превеликий жаль, є дуже мало відповідно підготовлених спеціалістів. Чи це проблема молоді, батьків, навчальних закладів чи роботодавців, які, можливо, не можуть правильно скомунікувати з молодими людьми? Я вважаю, що це комплексна проблема, яка на території України не вирішується».

Він поінформував, що, згідно з дослідженням ООН, протягом наступних п’яти років буде створено ринків на суму понад вісім трильйонів доларів, основними з яких будуть економіка добробуту, вуглецево-нейтральна економіка, економіка замкнутого циклу, економіка біоросту та економіка вражень.

«Можливо, молодь, батьки та й країна в цілому не завжди встигають за цими трендами. І ті працівники, які скоро будуть на вагу золота, на жаль, нашими вузами не виховуються, адже немає відповідних спеціалістів, до того ж простіше й економічно вигідніше, для навчального закладу зокрема, підготувати економіста, юриста, ніж біотехнолога чи фахового програміста», – сказав Володимир Кривович.

Та акцентував, що суспільство повинне негайно підштовхувати політиків до питання фахової підготовки молоді, нових спеціальностей, які незабаром потрібні будуть усьому світу, Україні в тому числі.

Натомість, за даними обласного центру зайнятості, на обліку перебувають 5000 безробітних осіб віком 18-35 років. На сьогодні їхня чисельність, у зв’язку з карантином, зупинкою економіки в різних галузях, збільшилася вдвічі. Водночас, як запевнили в центрі зайнятості, зараз роботодавці першочергово звертають увагу не на досвід працівника, а на його якісні характеристики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus