USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькій молоді розповіли, як знайти роботу своєї мрії

9 Жовтня 2015 21:44
Дізнатися про умови стажування і працевлаштування, подати свої резюме в кадровий резерв компаній та пройти попередню співбесіду отримали змогу десятки юних лучан у рамках дня кар’єри «Profi Day». Окрім того, майбутніх фахівців вчили писати резюме, проходити співбесіду, формувати власний бренд.

«Самостійний пошук вакансії – нелегка справа. Щоб якось цьому посприяти, для молоді Луцька організували проект, який допоможе визначитися з майбутньою професією або ж вже зарекомендувати себе як талановитого працівника», - повідомляють у прес-службі обласного молодіжного центру праці.

Зі слів організаторів, захід спрямований на вирішення проблеми працевлаштування молоді та внутрішньо переміщених осіб шляхом проведення молодіжних ярмарок вакансій і днів кар’єри. Директор обласного молодіжного центру праці Петро Лавринюк зазначив: «Ми хочемо, щоб ви мали пряме спілкування з роботодавцями і мали можливість поцікавитися тим, як будувати свою кар’єру. Тут максимально зменшено будь-які офіційні заходи, щоб забезпечити можливість простого спілкування».
Керівник проекту у Луцьку, психолог Молодіжного центру праці Зарина Дацик розповіла, що захід організовували цього місяця у 17 областях України, а ініціатором цього проекту стала ВМГО «Молодіжний центр працевлаштування». До слова, проект підтримали у Міністерстві молоді та спорту. Окрім того, партнерами проекту на Всеукраїнському рівні є Центр зайнятості вільних людей.

Із відкриттям сьогоднішнього «Профі дня» всіх привітала начальник відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна. Молодим волинянам вона побажала бути активними і максимально креативними, а роботодавцям – «побачити блиск в очах потенційних працівників, які готові здобувати знання і професіоналізм».
Декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік зауважив, що це важливий і корисний захід. Він закликав усіх присутніх бути активними, демонструвати себе та добиватися тої чи іншої посади. «Така можливість є. Потрібно не боятися проявляти себе, бо під лежачий камінь, як то кажуть, вода не тече», – зауважив декан.

Після офіційної частини відвідувачі змогли ближче познайомитися з організаціями й отримати перший досвід спілкування з роботодавцями, дізнатися про умови стажування і працевлаштування, подати свої резюме в кадровий резерв компанії та пройти попередню співбесіду. А також ознайомитись із вимогами роботодавців, взяти участь у тематичних семінарах, тренінгах і майстер-класах.
Серед інших, це воркшопи з написання резюме, проходження співбесіди, формування власного бренду, вибору майбутньої професії, проектної діяльності тощо. Роботодавці, своєю чергою, презентували компанії, надавали інформацію про можливі стажування та вакансії постійної й тимчасової роботи, демонстрували свої переваги на ринку праці й поширювали інформацію про компанію та асортимент послуг. Деякі роботодавці скористались можливістю презентації своєї організації для всіх охочих.

Серед організацій, які взяли участь у заході, – ПАТ «Теремно-Хліб», ТзОВ «Internet Devels», ТОВ «Клевер Сторс. Мережа магазинів «Сім – 23», ВАТ «Волинь-Авто», ТзОВ «Кромберг & Шуберт Україна», АТ «АК «Богдан Моторс», «Комп’ютерна Академія ШАГ», «Українська Софтверна Компанія», «ПРАТ «Едельвіка», компанія «AIESEC», обласний, міський центри зайнятості та Центр зайнятості вільних людей та інші. Усього на заході було представлено 26 компаній-роботодавців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
реальність Показати IP 10 Жовтня 2015 15:32
а от я маю роботу своєйі мріі. але працюю на декретному місці і на півставки, бо постійне місце віддали пенсіонеру... отак...мрійі мріями,а лад навести ще треба!
хех Показати IP 10 Жовтня 2015 19:12
Знову петя@лкаш маразми включає
Анонім до хех Показати IP 18 Жовтня 2015 19:04
Піди полижи своєму Путлєру дупу
Олена Показати IP 23 Листопада 2016 16:12
Поради, як знайти роботу своєї мрії, можна також прочитати у №11 журналу "Експеримент"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus