USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура намагається паралізувати роботу Прилісненської ОТГ

27 Квітня 2018 17:14
Численними листами з проханням надати докладну інформацію про різні сфери роботи ОТГ засипає маневицька прокуратура Прилісненську громаду, блокуючи таким чином роботу керівництва ОТГ. Селищний голова називає це тиском через рішення громади співпрацювати з КП "Волиньприродресурс".

Як розповів голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко у коментарі Інформаційному агентстві Волинські Новини, наразі в громаду надходять численні листи з Маневицької місцевої прокуратури щодо надання інформації за різними ділянками роботи громади.

Окрім того, що прокуратура надіслала листи за 20 напрямками інформаційних документів, які стосуються права власності на земельні ділянки, школи, встновлення гірових майданчиків, сертифікатів на ці майданчики тощо, такі ж листи надіслали в Колківську ОТГ. Колківська громада створена лише нещодавно, тож зараз відбувається передача земельних ділянок, тож вона навряд чи надасть великий обсяг інформації прокуратурі. Водночас Прилісненській ОТГ, щоб надати відповіді на всі листи, потрібно фактично припинити всю роботу і протягом місяця збирати інформацію, або ж наймати на роботу юриста, який обробляв би цю інформацію. Отже, на думку голови ОТГ, зараз прокуратура намагається паралізувати роботу громади, адже той не може провести жоден платіжний документ, оскільки змушений надавати відповіді на листи.

Наприклад, в одному з листів Маневицька місцева прокуратура повідомляє, що виконує завдання прокуратури області з вивчення стану застосування представницьких повноважень з питань захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства та просить надати перелік освітніх закладів, інформацію щодо переданого в оренду майна та земельних ділянок навчальних закладів, суми закупівель товарів, робіт та послуг у галузі освіти тощо.

Ігор Терещенко пов’язує це зі скандальним незаконним вилученням прокуратурою документів у Прилісненської ОТГ. Прокуратура, мовляв, хоче «поставити на місце» непокірного голову ОТГ.

Нагадаємо, Маневицька прокуратура судиться з громадою через «Волиньприродресурс».

Через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинили тиск – прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав. Коли ж прокурорам вказали на безпідставність таких вимог, наступного дня, 29 березня, вони приїхали разом з поліцією та без ухвали суду вилучили оригінали документів. Після суспільного розголосу та заяв про тиск прокуратура Маневицького району повернула вилучені в ході незаконного обшуку документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Zz Показати IP 27 Квітня 2018 17:33
Чувакі.. Чувакі.. А знання прокураторів такі обмежені... Соромно читати такі запити....Сором просто сором

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus