USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Промивні води з Луцька більше не потраплятимуть у Стир

21 Листопада 2019 17:46
Аби жодні промивні води не потрапляли до річки Стир, на Дубнівському водозаборі планують побудувати каналізаційно-насосну станцію.

Про це йшлося 21 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

На розгляд членів комісії винесли проєкт рішення Про затвердження Програми підтримки КП «Луцькводоканал» на 2020 рік.

Директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк розповів, що мова йде про інвестиційну програму, яку підприємство реалізовуватиме за власні кошти.

У рамках програми наступного року передбачено, зокрема, будівництво каналізаційно-насосної станції для промивних вод Дубнівського водозабору (вартість – 15 мільйонів гривень).

«Цей захід обов’язковий, адже лише на Дубнівському водозаборі залишилася ситуація, коли промивні води потрапляють у річку Стир», – сказав Віктор Гуменюк.

Інші заходи, які підприємство реалізовуватиме наступного року, спрямовані на забезпечення сталого функціонування «Луцькводоканалу» та покращення якості стічних вод.

Серед пріоритетних для міста заходів Віктор Гуменюк, окрім будівництва насосної станції, назвав розробку географічно-інформаційної системи каналізації міста (вартість – 1 мільйон гривень), відновлення потужності водозаборів (3 мільйони гривень) та автоматизація процесів (2 мільйони гривень).

Серед запланованих заходів, які КП «Луцькводоканал» не змогло виконати цьогоріч, – відновлення потужності Дубнівського водозабору, очистка біологічних ставків, реконструкція радіальних відстійників очисних споруд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
рибак Показати IP 21 Листопада 2019 18:44
Кожен рік водоканал щось планує і нічого не робить. Куди йдуть гроші ? Річка Стир знову вся в "соплях" нижче очисних , а про запах я взагалі мовчу. Подивіться з мосту що в Княгининку на Стир ,що по ньому пливе і в якій кількості .Луцькводоканал придумав новий метод очищення каналізаційних стоків - природній . Всі нечистоти скидаються в Стир ,а природа повинна сама подбати про своє майбутнє.
Y Показати IP 22 Листопада 2019 01:13
Ситуація з очисними це лише вершина айсберга. Розкрадання набуло такого розмаху що витягли і продали все що тільки можливо. Хвалені на папері насосні станції працюють взагалі на чесному слові. Насосів 1-2 працює інші вивезли. Автоматики ніякої. Як тільки дощ машинні зали (ями глибиною від 8ми метрів і більше) затоплює водою доверху. Фільтраційного обладнання, так званих граблів, тупо немає, продано. Персонал (а це жінки від 40 і до пенсійного віку) з відрами щодня мусять туди спіскатись і те все вичищати вручну. Труяться випарами і буває там же і падають непритомні. Ну а на папері все цвіте і пахне. Хоча все місто вже тупо смердить. Якби не Стир то б і потонуло в тому лайні до якого довів славетний луцькводоканал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus