USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Проти дружини експрезидента Киргизстану відкрили справу за рейдерство

16 Серпня 2019 11:29
Дружина експрезидента Киргизстану Раїса Атамбаєва заявила, що проти неї порушують кримінальну справу у межах розслідування проти колишнього заввідділу судової реформи і законності апарату президента Манаса Арабаєва, затриманого за підозрою в корупції.

Про це вона сказала 16 серпня в Бішкеку біля будівлі Державного комітету з нацбезпеки Киргизстану, де відбувалося виїзне засідання суду щодо запобіжного заходу для її чоловіка, повідомляє Радіо Свобода.

«Зараз я дізналася, що в рамках справи Арабаєва відсьогодні на мене відкриваються кримінальні справи. Хочу сказати, що я ніколи не втручалася в справи суддів, я знала, що політика – це брудна справа, і намагалася не втручатися в неї. Я навіть не знаю жодного судді», – заявила Атамбаєва.

У Генеральній прокуратурі Киргизстану цю інформацію журналістам підтвердили.

Згідно з розслідуванням, оприлюдненим 2 липня на телеканалі «Ала Тоо 24», що входить до складу Громадської телерадіокорпорації, Раїса Атамбаєва підозрюється в причетності до рейдерського захоплення майна іноземних інвесторів. Згідно з сюжетом Манас Арабаєв, затриманий у червні, дав відповідні свідчення правоохоронним органам. 5 липня його відпустили під домашній арешт.

Раїса Атамбаєва також заявила, що проти її сім’ї і соратників колишнього президента «йде масове гоніння».

Щодо самого експрезидента, то суд вирішив залишити його під вартою до 26 серпня.

Атамбаєв, за словами його адвоката, нині є фігурантом 14 кримінальних справ. Його звинувачують в організації заворушень, погрозах представникам влади, незаконному обігу зброї, в перешкоджанні слідству, захопленні заручників, у вбивстві і в замаху на вбивство, а також у декількох епізодах корупції, зокрема незаконному придбанні земельних ділянок у Кой-Таші, де Атамбаєв побудував собі резиденцію.

Нагадаємо, Атамбаєв був затриманий 8 серпня загоном спецназу після чергового штурму його резиденції в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека. Його вивезли з резиденції в конвої з декількох легкових автомобілів та автобусів з військовими.

Спецназ почав штурм резиденції Атамбаєва ще 7 серпня, але штурм був провалений, прихильники експрезидента не пустили силовиків у будинок колишнього лідера нації.

27 червня парламент Киргизстану ухвалив рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його вину у злочинах, екслідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus