USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Провокація для зниження явки виборців», – екскандидатка про зняття Коцана з виборів ректора СНУ

26 Листопада 2019 14:28
Ексректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан, який програв перший тур виборів першому проректору Анатолію Цьосю, міг навмисно подати заяву про зняття кандидатури з другого туру виборів із запізненням, аби цим спровокувати виборців не йти на вибори.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила екскандидатка на посаду ректора СНУ Наталія Коцан.

Як розказала Наталія Коцан під час першого туру виборів були численні порушення з боку багаторічного керівника університету Ігоря Коцана.

Так, у день тиші на юридичному факультеті голова студентського самоврядування юридичного факультету Олександр Шум, який агітував за кандидата в ректори СНУ Ігора Коцана, збирав студентів. А поблизу історичного корпусу в день виборів стояв бус, в якому знаходилися представники команди Ігоря Ярославовича: офіційний спостерігач Василь Подляшаник та водій Коцана Ігор Бойко. Ці дві людини разом зі студентами Софією Ройко та Віталієм Сніжком проводили агітацію серед студентів.

Також, як повідомляли ЗМІ, Ігор Коцан, не погоджуючись із рішенням виборчої комісії, залякував її членів кримінальними справами та в’язницею, натякаючи, що має впливових друзів у правоохоронних органах, зокрема в прокуратурі.

«Спочатку була непрозоро сформована виборча дільнична комісія, тому ми, всі кандидати, звернулися з проханням її змінити. Виборчий комітет разом із головою пішов нам назустріч. Комісію змінили, її очолив Анатолій Федонюк.

Тобто вже під час виборів у першому турі жодних порушень зафіксовано не було, що засвідчили і самі кандидати, і їхні спостерігачі, і спостерігач від міністерства, присутній під час всього першого туру виборів», – сказала Наталія Коцан і додала, що, оскільки вже не претендує на посаду ректора, не так пильно спостерігає за підготовкою до другого туру виборів, однак не виключила, що Ігор Коцан може готувати чергові провокації.

Зокрема, йдеться і про заяву Ігоря Коцана про те, що він не буде брати участь у виборах в другому турі, яку він опублікував вчора, 25 листопада, ввечері у фейсбуці. Проте офіційну письмову заяву Коцан подав із запізненням, тому вибори відбудуться як і планувалось, а в бюлетенях будуть прізвища обох кандидатів.

На думку Наталії Коцан, заява могла бути подана із запізненням навмисно, аби виборці могли подумати, що йти на вибори тепер не варто взагалі.

«Це не так. Всім, хто має право голосу, обов’язково варто ним скористатись і проголосувати за кандидата, чия програма і вектор розвитку імпонує більше», – пояснила Наталія Коцан.

Також вона зазначила, що її вподобання не змінилися, тому вона й надалі підтримуватиме кандидатуру Анатолія Цьося у другому турі виборів ректора, який відбудеться 27 листопада.

Як зазначала Наталія Коцан раніше, голосування першого туру показало, що Анатолій Цьось має авторитет серед викладачів і працівників університету.

«Це порядна людина, яка нікому не робила підлості та не вела жодних таємних домовленостей», – говорила Наталія Коцан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 26 Листопада 2019 17:40
"На думку Наталії Коцан, заява могла бути подана із запізненням навмисно, аби виборці могли подумати, що йти на вибори тепер не варто взагалі" Мати рідна, то ж професори й доценти, а не баба з села з трьома класами. Невже вас так просто провести?
Стефан до Олександр Показати IP 28 Листопада 2019 12:35
Ой повірте, що добра частина тих професорів не розумніші за бабу з села. А деякі доценти, то й мови нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus