USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Приватні вузи Волині мають значний недобір

4 Вересня 2011 14:39
Кількість абітурієнтів, що прагнуть опанувати робітничу професію на Волині росте, в той же час охочих здобути вищу освіту у приватних вузах зменшується.
Такі данні озвучив голова волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук 1 вересня під час ефіру на Волинському телебаченні.
«Батьки і діти розуміють, що ліпше отримати серйозну базову освіту не ганяючись за дипломом, назвою університету. Написати можна все що завгодно: що це інститут інститутів, а за цим нічого не стоїть», - зазначив Клімчук.

«Девальвація вищої освіти як такої через її комерціалізацію відбулася. Це реальна річ. Я пам’ятаю свою базову університетську освіту: як нас вчили, як вимагали, як відраховували і сьогоднішня ситуація – ти прийди, я все прощу. Ти тільки принеси заяву і гроші, я все прощу. Це теж є і про це люди говорять», - розповів губернатор.

Голова облдержадміністрації каже, що нині відбувається переорієнтація і професія будівельника стає більш оплачуваною, ніж продавця на базарі.
«Нікого не хочу образити. Але список набору в мене є в вищі навчальні заклади. Луцький інститут розвитку людини університету «Україна». Ліцензія – 405, заяв - 190. Якби, люди голосують ногами, вони розуміють суть освіти. Волинський інститут економіки і менеджменту. Ліцензію можуть на 460, заяв мають 12 на денну форму, на заочну - 17», - розповів губернатор.

«Ринок вирівнює ситуацію. І батьки. Вони розуміють, що ліпше заплатити в вищий професійно-технічний заклад і дістати для дитини гарну професію, яка дасть можливість міцно стояти на землі, ніж отримати диплом, а потім йти на базар», - сказав Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Oleg1982 Показати IP 4 Вересня 2011 18:11
Краще носити побори в Державні ВУЗи. Приватні ВУЗи це є конкуренція державним. В приватних ще щось можуть навчати. Там ті самі викладачі що й в держаних ВУЗах, але є контроль по недопущенню здачі за гроші. Я навчався в Державному і в приватному ВУЗі, різниця відчутня. Приватному ВУЗу платиш за навчання, а в Державному за здачу заліків....
Перехожий Показати IP 4 Вересня 2011 18:12
А рекомендації ,щоб отримати ліцензію(через бабосики), дають напевне Обласне управління освіти напевне! Ось тут напевне потрібно провести глобальну експертизу!
михаил Показати IP 4 Вересня 2011 18:37
Я пам’ятаю свою базову університетську освіту: як нас вчили, як вимагали, як відраховували і сьогоднішня ситуація – ти прийди, я все прощу.------------пане Климчук а английский вы знаете?:)ведь это минимум:)
Andrij Показати IP 5 Вересня 2011 02:49
pruvatni vyzu ze lajno ))))
Ольга Показати IP 5 Вересня 2011 10:53
Приватні вузи- це абсурд. Там вчаться одні тупаки.В школі на два, мама платить дитя вчитьтся. Що воно може вчити, як воно дурне по самі вуха. У гуманітарному вузі ніхто не питає цих тупаків, приходять на екзамен не знають нічого і кажуть , а я не знаю нічого,головне, щоб заплатив і ти здав трояку поставили. Хто візьме таку дурню на роботу, а ніхто мами і тати до себе позабирають і будуть працювати.Так, у притватних беруть хабарі,причому нагло і підло, а нам самим треба їх виводити на чисту воду.Запишіть його, як він виамгає і занесіть куди потрібно, будуть гади боятися. Курсові пропонують по 1000 грн. які пишуть студенти ,забираючи з других курсів.Я особисто в технічному здавала 20 разів олдинр екзамен, але грошей не дала.Звичайно хабарництво жахливе, але студенти це повинні витвести на чисту воду цих здирників самі.
ПП Показати IP 5 Вересня 2011 11:06
Працівник відпрошується на сесію в приватний вуз та просить аванс із зарплати, мов сесія на носі. Ти що, зовсім нічого не знаєш?, запитую. Та ні , знаю, відповідає, тільки ті, хто не знає, платять значно більше.
Soldier of fortune Показати IP 5 Вересня 2011 15:26
Клімчук правий - ЛНТУ як і ВНУ перетворилися на бізнес-проекти. Спробував би викладач не поставити задовільно студенту, який заплатив за навчання і просто не ходив на пари і екзамени. Та декани самі бігають з заліковками таких "студентів" аби зібрати автографи викладачів. Ну як же декану відмовиш?! Питання у наступному, Клімчук - представник влади, яка зформувалася за останні 40 років в Україні, і саме його президенти: Кучма і Янукович так ставилися до у всьому бюджетних освітян, саме вони та їх покоління спаплюжили поняття освіта. Після цього, і напередодні виборів зручно пограти в демократію і сказати правду, але це напівправда, бо винуватці у розвалі - ваші, Борисе Петровичу, патрони: комуняксько-олігархічні манкурти, що так бездарно керують державою.
Лучанка Показати IP 6 Вересня 2011 10:52
В інеті було викладено розмову Климчука з ректором ВНУ Коцаном в присутності студентського активу міста. Борисе Петровичу, Вам мало бути соромно.Не потрібний нікому оцей Ваш дешевий авторитет, тепер студенти розумні і думаючі. Щодо приватних вишів, мій син закінчував ВІЕМ, ми залишились задаволеними.І робота у нас є, і за сесію не платили жодного разу.Там такий контроль був над відвідуванням, раптом щось, куратор відразу повідомляє батьків.Мало того, постійно якісь премії придумували для студентів, екскурсії за рахунок інситуту.Не знаю, можливо у ВІЕМі щось і не так, але ми цього не відчули
Лучанці Показати IP 16 Вересня 2011 14:36
Щоб Ви знали, що студенти зараз пішли обмежені і байдужі. Їх дуже важко зацікавити, а ще важче примусити думати і аналізувати. Всі дослідження - це скопіювати інформацію з інтернета. Не манктури винуваті - це вибір кожної людини. Хто хоче - той вчиться добросовісно, для себе, а решта - платять і жаліються, що ось така у нас держава.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus